A korábban tervezett őszi debutálás helyett csak december 24-én kezdik forgalmazni a japánok 9000 dolláros kameracipelő eszközét.

A Sony már tavaly belengette első, professzionális kamerái hordozására fejlesztett drónját, majd idén nyáron már részletesen is bemutatta, mit tud majd az árcédulája alapján nem feltétlenül hobbifotósoknak szánt eszköz. Az akkori tervekben ugyanakkor őszi debütálás szerepelt, ám végül csak szenteste napján kezdődhet meg a kiszállítás.

A japán gyártó kategóriája legkisebb modelljeként büszkélkedik az Aispeak S1-gyel, amely kompatibilis a tükör nélküli Alpha fényképezőgépek több családjával, így egyaránt elboldogul az Alpha 1, 7S, 7R és 9 széria darabjaival. A házon belül fejlesztett szenzoroknak és mozgást felügyelő rendszereknek köszönhetően a gép rendkívül stabilan viselkedik szélsőséges körülmények között is.

 

 

A 90 km/h-s sebességre képes drón kompenzálni tud akár 20 m/s erejű légmozgást is, miközben 5 irányba pásztázó szenzorainak köszönhetően tökéletesen feltérképezi környezetét és navigációs lehetőségeit. A gép a dedikált távirányító mellett mobil alkalmazásokkal is irányítható. A drón üresen 22 percig képes levegőben maradni, az üzemidő azonban majdnem lefeleződik terheléses repkedéskor, mivel egy nehezebb kamerával együtt már csak 12 perc áll majd rendelkezésre a tökéletes felvételek elkészítéséhez. 

9000 és némi apró

A kamera külön mozgatását biztosító gimbalt nem tartalmazza az egyébként 9000 dollárba kerülő alapcsomag (utóbbiba a drónon kívül két tartalék propeller, két akkumulátor, töltő és a távirányító tartozik). De aki ezt is beszerzi, az akár tandeben is dolgozhat, mivel lehetőség van a feladatok megosztására. Egy ember kezelheti a drón mozgását, míg egy másik közben vezérelheti a gimbalt.

A Sony előfizetéses modellben további extra szolgáltatásokat is kínál az Aipeak Plus elnevezésű csomagban. Ide tartozik például a plusz tárhely, a repülési adatok importálása és exportálása, illetve még pontosabb geofencing eszközök használata.

A gyártó a professzionális fotósok és filmesek mellett többek között ipari ügyfeleknek is ajánlja a drónt, mivel a termék alkalmas nehezen elérhető helyek pontos, részletes vizsgálatára is.

Mobilitás

Spanyol tudósok: a túlóra nem hogy káros, hanem egyenesen építő

Ha angol tudósok jöttek volna ezzel, meg sem lepődnénk. De épp a szieszta hagyományát mind a mai napig ápoló spanyolok?!
 
Hirdetés

Hazánk régiós SolarWinds-központ lett

A SolarWinds és a RelNet megállapodása révén utóbbi magas színvonalú szolgáltatásokat nyújt régiónkban a SolarWinds viszonteladói és ügyfelei számára.

Manufacture IT

Az 5G legnagyobb nyertesei az ipari vállalkozások

MEGNÉZEM »

a melléklet támogatója a Vodafone

Igen, ahogy mindenki mondja: sokba, nagyon sokba. De közel sem csak a fizetése miatt. A költségekhez hozzá kell számolni a növekvő kiválasztási költségeket – és a magas fluktuációt.

a melléklet támogatója a Mndwrk

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.