Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs államtitkára kezdeményezte Vasváriné dr. Menyhárt Éva hírközlésért és audiovizuális médiáért felelős helyettes államtitkár felmentését.
A tárca az MTI kérdésére azt közölte: a minisztérium "sajtóértesüléseket nem kommentál. A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot vezető miniszter jogkörébe tartozik a tárcánál dolgozó helyettes államtitkárok kinevezésének és felmentésének kezdeményezése. A miniszter augusztus 20-ig szabadságát tölti" .

Mindenki találgat A nyár folyamán Orbán Viktor miniszterelnök a tárcavezetőkkel egyenként egyeztet az esetleges kormányzati személyi változásokról, valamint a következő hónapok feladatairól; emiatt latolgatják folyamatosan a különböző médiumok, hogy kik eshetnek az átalakítás áldozataivá. A Magyar Hírlap a napokban cikkezett arról, hogy távozhat posztjáról Nyitrai Zsolt államtitkár, ám a pletykát a fejlesztési tárca cáfolta. A Magyar Nemzet csütörtöki cikkében ezzel szemben úgy vélekedett, hogy az állami informatikai gerinchálózat működtetésében érdekelt üzleti körök állhatnak az államtitkár menesztéséről szóló híresztelések mögött.

Jelenleg a Magyar Telekom üzemelteti és nagyrészt birtokolja a közigazgatási szervek informatikai összekapcsolását szolgáló alaphálózatot, amely feladatot a tavaly bemutatott stratégia alapján 2011 végéig az állam venné át. Az infokommunikációs stratégia célja ehhez képest az, hogy többségi vagy kizárólagos állami befolyás alatt legyen a terület. A most menesztett helyettes államtitkár egyébként korábban a Magyar Telekom szabályozási és nagykereskedelmi tevékenységét irányította.

Nyitrai Zsolt: 12 milliárd forint jut szélessávú fejlesztésekre
Újabb helyettes államtitkár infokommunikációs területen


A környezetvédelem és a digitális oktatás körül forgott az idei InnoMax

Az idén tizenegyedik alkalommal kiírt pályázat keretében az innovációs díjak mellett digitális oktatást támogató eszközöket is kaphattak az indulók.
 
Minősített szolgáltatók, hosterek és globális piaci szereplők együtt szolgálhatják ki a vállalatok növekvő igényeit. Áttekintettük ezt a gyorsan változó piacot két szakértővel.

a melléklet támogatója az Invitech

...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.