A kétmilliárd forintos uniós támogatásból megvalósult TakarNet24 projektnek köszönhetően mostantól interneten lekérhetők akár az ingatlanok hiteles tulajdoni lapjai is.
Az új elektronikus adatszolgáltatás a www.foldhivatal.hu oldalon keresztül érhető el. A bejelentkezéshez csak az ügyfélkapus regisztrációs adatokra van szükség.

Hiteles lapot vegyenek A lekérhető információk egy része ingyenes: ide tartozik a tulajdoni lap első része, legalábbis havonta 20 lekérésig. Az E-hiteles tulajdonilap-másolat ára 3600, a nem hiteles tulajdoni lapé 1000 forint. A szolgáltatás a nap 24 órájában elérhető bankkártyás elektronikus fizetéssel.

Az MTI által kiadott sajtóközlemény szerint az ingatlan azonosítása helyrajzi szám alapján a leggyorsabb, de a térképi és az ingatlan címe szerinti keresésre is van lehetőség. Saját gyorstesztünk után ezt azzal egészítenénk ki, hogy cím alapján alig tudtunk ingatlanra keresni, viszont a helyrajzi számmal valóban gyorsan működött a rendszer.

A felhasználói élményt azzal is lehetne javítani, ha a lekérés indításához szükséges biztonsági kódot egy könnyebben olvasható formátumban jelenítenék meg. Vagy legalább megadnák a lehetőséget arra, hogy egy gombnyomással új kódot kapjunk a néha teljesen értelmezhetetlen változat helyett.Az igazán jó Captcha-kódot az emberek sem tudják megfejtni

Régi kiváltságosok A tulajdonilap-adatokat már 11 éve számítógépen kezelik a földhivatalok, és 2007 óta az ország teljes területének digitális ingatlan-nyilvántartási térképei is elérhetők elektronikus formában. A fejlesztések fontos állomása volt a TakarNet rendszer kialakítása, amelynek szolgáltatásait külső regisztrált felhasználók (közjegyzők, bankok, közigazgatási intézmények, önkormányzatok, nyomozó hatóságok) 2003 óta vehetik igénybe munkaidőben.

Hogyan intézzem? - 5 webes megoldás cégadatok kereséséhez
Megújult az online iparjogvédelmi adatbázis

A falakon is átlátnak majd az izraeli katonák

Egy új fejlesztés valós időben, az alanyok mozgását is követve azonosítja az "élő objektumokat" a cementen és betonon keresztül.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.