Az ősszel esedékes népszámlálás lesz az első, amikor az interneten keresztül is szolgáltathatnak magukról adatot az állampolgárok. A KSH arra számít, hogy 10 százalék felett lesz az ezzel élők aránya.

Október első felében minden magyarországi lakosnak lehetősége nyílik arra, hogy a kötelezően kitöltendő kérdőíveket interneten keresztül töltse ki és küldje el a Központi Statisztikai Hivatalnak.

Bulgária az etalon A KSH elnökhelyettese az MTI-nek nyilatkozva elmondta, legalább 10 százalékos arányra számítanak, de más országok tapasztalatai alapján ennél jóval magasabb arány sem elképzelhetetlen. Bulgáriában például 40, Lettországban és Litvániában 30-30 százalékos volt ez a mutató. A kitöltésre szolgáló honlapot jelenleg fejlesztik.

Az ősszel esedékes népszámlálás keretében a belépéshez szükséges kódot szeptember végéig a számlálóbiztosok viszik ki minden lakos állandó lakcímére. Ez lesz egyben a számlálóbiztosok „terepbejárása” is.

A kapott kód segítségével október 1. és 16. között lesz lehetőség az adatszolgáltatásra. Ezt követően már csak azokhoz mennek el személyesen a számlálóbiztosok, akik nem éltek ezzel a lehetőséggel. A papíralapú adatszolgáltatás történhet kikérdezéses és önkitöltős módszerrel is.

Éves projekt Várhatóan 2012 első hónapjaiban állnak majd rendelkezésre az előzetes adatok, míg a teljes feldolgozás valószínűleg csak jövő év végére történik meg. A KSH elnökhelyettese a viszonylag hosszú átfutást azzal magyarázta, hogy hatalmas, körülbelül 50 millió oldalnyi adatot kell kezelniük a népszámlálással kapcsolatban. Az adatok alapján készült táblázatokat az interneten is közzéteszik majd.

A jó oldalon is készülnek az MI-modellek feltörésére

A sebezhetőségek feltárásának egyik módja, amikor különféle trükkökkel próbálják rendellenes működésre bírni a mesterséges intelligenciát, és ezeket az erőfeszítéseket is az automatizálás emelheti új szintre.
 
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.