A szerződéskötés csúszik, de a projekt határideje marad – közölte az MTI-vel az e-útdíj kapcsán az Állami Autópálya Kezelő Zrt.
Hirdetés
 
Előzetes vitarendezési kérelemmel fordult az Állami Autópálya Kezelő Zrt.-hez (ÁAK) a megtett úttal arányos elektronikus díjszedési rendszer kiépítésére kiírt közbeszerzési eljáráson induló T-Systems Magyarország Zrt. Ennek következtében a december 27-re, csütörtökre tervezett szerződéskötés január 2-ára tolódik – közölte az állami társaság csütörtökön az MTI-vel. A szerződéskötés néhány napos csúszása azonban nincs befolyással a rendszer tervezett indulási időpontjára, amely továbbra is 2013. július 1. – hangsúlyozza a ÁAK közleménye.

A T-Systems Magyarország lehetőséget szeretett volna kapni arra, hogy betekinthessen a közbeszerzési eljáráson nyertes Getronics ajánlatának olyan részeibe, amelyeket az üzleti titoknak nyilvánított. Az ÁAK ezt elutasította, és ez vezetett a vitarendezési kérelem benyújtásához. Az ÁAK közleménye hangsúlyozza: valamennyi induló – így a Getronicshoz hasonlóan a T-Systems is – ugyanazt a tartalmi részt nyilvánította üzleti titoknak az ajánlatában.

Mit emlékezetes, az e-útdíj rendszer kiépítésére kiírt közbeszerzési eljáráson a Getronics Magyarország Kft. nyújtotta be a nyertes ajánlatot, amely a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást tartalmazta. A cég nettó 34,89 milliárd forintos áron vállalja a feladat elvégzését. Ez az összeg 7,1 milliárddal kevesebb annál a keretösszegnél, mint amit a legutóbbi, ezzel foglalkozó kormányhatározat előirányoz.

A Getronics a befutó az e-útdíj tenderen
Nyolcan pályáznak az e-útdíj projektre

Jól vizsgázott üzletfolytonosságból az ukrán techszektor

Az orosz támadás megindulásakor Harkivban 511 informatikai cég volt. Közülük 500 ma is működik, pedig a munkatársak többsége elköltözött a harcokat közvetlen közelről megszenvedő városból.
 
Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.