Az adatközpont-konszolidációval dollármilliárdokat spórolnának, és ugyanennyi megtakarítást remélnek a szolgáltatott informatika igénybe vételétől is az államigazgatásban.
A szövetségi kormányzat jelenleg 2 ezer adatközpontot üzemeltet, amelyek közül négy éven belül 800 darabot szüntetnek meg. A létesítmények 40 százalékának bezárása az Obama-adminisztráció informatikai vezetője, Vivek Kundra szerint éves szinten 3 milliárd dolláros megtakarítást hoz majd, nem beszélve a környezeti hatások mérsékléséről. A szóban forgó adatközpontoknak átlagosan 200 bérház fogyasztásának megfelelő energiára van szükségük, de akad köztük 18 ezer négyzetméteres monstrum is, amely három focipálya területét foglalja el.

Idén áprilisban már megjelölték azt a 137 adatközpontot, amelyet még az idén használaton kívül helyeznek, további 178 létesítményt pedig 2012 végéig vonnak ki a forgalomból. Bár magukban az adatközpontokban viszonylag kis számú alkalmazott dolgozik, az intézkedések várhatóan több tízezer munkahely megszünését indukálják majd. Kundra a The New York Times oldalain kifejtette, hogy a spórolás nem öncélú: a kevesebb erőforrás hatékonyabb kihasználásával olyan kapacitások szabadulnak fel, amelyeket a szolgáltatások hatékonyabbá tételére fordíthatnak.

Irány az internet Az adatközpont-konszolidációval párhuzamosan a cloud computing megoldások bevezetése is rohamléptekkel zajlik az amerikai kormányzati intézményekben, amelyek a világ legnagyobb informatikai vásárlójaként összesen 80 milliárd dollárt költenek minden évben a különféle technológiákra. Az egyes alkalamzások szolgáltatásként való igénybe vételétől középtávon 5 milliárd dolláros megtakarítást remélnek.

Az Országgyűlésben nem szórják a pénzt az informatikára
Milyen problémákkal járhat a közigazgatás átalakítása?

Ennek egyik első sikertörténete volt, hogy a központi adminisztráció és a mezőgazdasági minisztérium 140 ezer munkatársának levelezését rendre a Google, illetve a Microsoft szoftverszolgáltatására migrálták, amivel már az első évben 42 millió dollárt spóroltak.

Az adatok hatékonyabb összegyűjtésére és felhasználására jó példa a HealthCare.gov oldal. Az új weblap biztosítási megoldások területi elérhetőségét és árazását hasonlítja össze, legyen szó magáncégek ajánlatairól vagy az állam nyújtotta lehetőségekről, sőt még olyasmiről is tájékoztat, mint az egyes kórházak vagy idősotthonok szolgáltatásainak relatív minősége.

A falakon is átlátnak majd az izraeli katonák

Egy új fejlesztés valós időben, az alanyok mozgását is követve azonosítja az "élő objektumokat" a cementen és betonon keresztül.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.