A szolgáltató frissen bejelentett csomagjai egyedül sávszélesség korlátot kaptak.

A UPC tavaly novemberben indította útjára MVNO üzletágát, azaz kínál az eddigi szolgáltatásai mellé hang alapú mobil előfizetéseket is (december végéig 11 ezer előfizetőt toborzott a cég). A kifejezetten a meglévő ügyfélkörre alapozó csomagok a kezdeti időszak után most teljes egészében megújultak és a piacon egyedülálló módon az összes csomag korlátlan adathasználatot tartalmaz.

Korlátlan csomagok pár korláttal

A Freedom névvel ellátott előfizetői csomagok közös jellemzője, hogy nem kapcsolódik hozzá hűségidő, mindegyikhez korlátlan adatforgalom kapcsolódik, a megvásárolható készülékek pedig kártyafüggetlenek, azaz adott esetben más szolgáltató SIM kártyáival is használhatóak. A UPC az eddigi gyakorlat szerint most is a Vodafone hálózatát használja az ügyfelek igényeinek kielégítéséhez, amiből az is következik, hogy az előfizetők legfeljebb 3G-n netezhetnek készülékeikkel.

Az adatforgalmazás kapcsán akad még egy feltétel, mely szerint a letöltési és a feltöltési is sávszélességet is korlátozzák annak megfelelően, hogy milyen csomagról van szó. A legdrágább XL csomag esetében ez történetesen legfeljebb 4 Mbps feltöltése sebességet és 2 Mbps-os letöltési sebességet jelent, ami a szolgáltató modemei által létrehozott Wi-Free hálózaton 10 Mbps-os sebességre növelhető. A sávszélesség korlát a Freedom L csomag esetében 2 Mbps/1Mbps, az M esetében pedig 1 Mbps/0,5 Mbps.

Az említett 12 ezer forintos XL konstrukció a hanghívások perceiben és az elküldött SMS-ek számában is korlátlan, a többi (L, M, S) csomag esetében azonban a korlátlanság már csak a hálózaton belül folytatott beszélgetésekre igaz, valamint legfeljebb 100/300 SMS-t tartalmaz. A legolcsóbb, S jelű csomag kizárólag a többi kiegészítéseként rendelhető, és a szolgáltató elsősorban a családosoknak szánja.

A vezetékes ügyfeleknek szól

Az új csomagárak azokra az ügyfelekre érvényesek, akik már most használják a UPC valamelyik vezetékes szolgáltatását (kábeltévé, kábelinternet, ADSL-internet, kábeltelefon, analóg telefon), vagy a mobilcsomag valamelyikére való előfizetéssel egyidejűleg választanak a vezetékes ajánlatok közül is. Amennyiben önmagában a UPC Mobil csomagok valamelyikét nézte ki magának a vásárló, úgy az nem igazán éri meg, mert ez esetben a 10 ezer forintos belépési díjon kívül jóval magasabb, 30, 15, illetve 10 ezer forint (XL, L, M) a havidíj.

A bejelentéssel együtt jelentősen kibővült a megvásárolható okostelefonok száma is, amelyek tehát SIM lock nélkül kerülnek a vásárlókhoz. A kínálat gerincét a Samsung készülékek alkotják, csúcsmodell azonban nem található meg köztük, mivel a legdrágább ajánlat a koreaiak Galaxy A5-öse. Ezen kívül az LG képviselteti magát két középkategóriás készülékkel (L70+, L80), illetv4e a Sony az Xperia Z1 Compacttal.

Konzumer tech

Podcastokat szinkronizál géppel a Spotify

A svéd szolgáltató egyelőre néhány népszerű podcastot igyekszik minél több emberhez eljuttatni. Természetesen az MI hatékony közreműködésével.
 
A világ a "cloud first" stratégiát követi. Nem kérdés, hogy a IT-biztonságnak is azzal kell tartania a tempót, de nem felejtheti, hogy honnan startolt.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.