A legfejlettebb szoftvereszközökkel egyszerűsíthető az adatbázisok összetettsége, csökkenthető az információkezeléssel kapcsolatos kockázat és költség, valamint javítható a teljesítmény. Nézzük, mit tehetünk az adatainkban rejlő lehetőségek maximális kiaknázásáért!

Napjaink adatbázistechnológiája mind komplexebbé válik, miközben korábban elképzelhetetlen méretek kezelésére is képes – a sosem lankadó gazdaság igényei folyamatos fejlődést kényszerítenek ki. A vállalatok információkezelésre fordított idejének zömét, közel kétharmadát azonban nem a fejlesztések, az üzletmentet előmozdító lehetőségek kutatása teszi ki, hanem a meglévő rendszerek üzemeltetése, karbantartása.

Pedig a digitális átalakulás különböző eszközei, mint például a felhőmigráció, a DevOps, a nyílt forráskódú adatbázisok használata vagy az adatvédelem fokozása, mind-mind elkötelezettséget és sok ráfordított időt igényelnek az amúgy is leterhelt IT csapatoktól. Megérett az idő tehát a változásra, arra, hogy kevesebb időt kelljen tölteni az adatkörnyezet kezelésével, és többet az adatvezérelt üzletmenet kiépítésével.

Együtt élni a változásokkal

Következetes és automatizálható eljárásokra van szükség ahhoz, hogy lépést lehessen tartani a fejlődéssel, és kellően agilis legyen az adatbázis-kezelés. A fejlesztési ciklusokban előbukkanó hibák, teljesítményproblémák mind kezelést igényelnek. A védekezés jegyében érdemes egységes irányvonalat mutatni a fejlesztőknek, alkalmazni a vállalatnál és a hasonló szervezeteknél kialakult legjobb gyakorlatokat és standardizálni a többplatformos környezetek teljesítményfelügyeletét.

Elengedhetetlen a változáskezelés felgyorsításában élen járó DevOps koncepció adatbázisfejlesztőknél történő alkalmazása, mivel így kezelhetővé válnak a programozást, a tesztelést és a kiadást nehezítő körülmények, szűk keresztmetszetek. Automatizálhatóvá tehető a kódtesztelés, -elemzés és hitelesítés. Az adminisztrációs feladatok áramvonalasításával még az éles környezetre gyakorolt érdemi hatásuk előtt kezelhetők az incidensek, köszönhetően a fejlett karbantartási, teljesítményfelügyeleti, adat-védelmi, automatizációs és csoportmunka képességeknek.

Európai uniós országként hazánk sem vonhatja ki magát a személyes adatok kezelésének egységes szabályozása alól. A GDPR igényeit kielégítő információkezelő megoldásokkal gyorsan és könnyen beazonosíthatók a külön figyelmet érdemlő adatok, függetlenül attól, hogy azok Oracle vagy Microsoft SQL Server környezetben találhatók.

Ezek az adatok ráadásul a megfelelőség maximális figyelembevételével akár már a felhőben is lehetnek. A modern migrációs eszközök egyszerű, gyors és költséghatékony elszakadást kínálnak a saját infrastruktúrától, minimalizálva a leállásból származó munkaidő-kiesést. Szintén az üzletfolytonosság és rendelkezésre állás magas szinten tartását szolgálja az adatbázis replikáció, melyet egyetlen, napjaink igényeinek megfelelő megoldás sem nélkülözhet.

Ha fontos a hatékonyság és a teljesítmény

A fenti követelmények mindegyikét képesek kielégíteni a Quest termékek. Tapasztalatok szerint használatukkal átlagosan 75 százalékkal javul a reakcióidő, miközben az ügyfélelégedettség is jelentősen nő.

A Toad for SQL Server segíti az adatbázis szakemberek egyedi kihívásainak megoldását. A fejlesztés és az adminisztrációs feladatok átfogó automatizációjával összetett funkcionalitást kínál. Miközben az adatbázis- és az alkalmazásteljesítmény a megszokotthoz képest jelentősen megnő, az információtenger kezelése egyszerűbbé válik.

Legyen szó sémák és táblázatadatok összehasonlításáról és szinkronizálásáról, szkriptek különböző SQL Server telepítéseken történő futtatásáról, tranzakciós logokból történő visszaállásról, az alkalmazásteljesítményt optimalizáló Toad for SQL Server sokféle igényt ki tud elégíteni. Az Azure SQL-lel való kapcsolat kialakítása és a szervezeteknél helyben telepített  SQL Server adatbázisnál megszokott Toad képességek használata szintén megoldott.

Időt takarít meg, kockázatot és üzemeltetési költségeket csökkent a Toad for Oracle megoldás. A DevOps támogatásával gyorsul az alkalmazásbevezetés, és javulnak a csoportmunka képességek, mindez az adatbázis teljesítmény növekedése mellett. Könnyebben állíthatók elő magas minőségű, hibamentes alkalmazások, miközben automatizálhatóvá válnak a proaktivitást és hatékonyságot visszafogó rutinfeladatok.

A Toad for Oracle minimalizálja az adatbázis-változással kapcsolatos kockázatokat, több időt biztosítva a stratégiai fontosságú feladatok számára. A Quest adatbázis-kezelő megoldása az Oracle közösség visszajelzései alapján fejlődik, ezáltal eszközkészlete a legfejlettebbnek számít a maga nemében.

A Quest fenti megoldásai a hazai értéknövelt disztribútoránál, a Balasysnél elérhetők

Cloud & big data

A nagyhatalmi pofozkodás a Covidnál is károsabb az IT-szektornak

Legalábbis így látja a WMware egyik vezetője, aki szerint mindkét oldal felelős a kialakult helyzetért, ami senkinek nem jó.
 
Hirdetés

A hatásos védelemhez egy webalkalmazás-tűzfal ma már nem elég

A Proxedo API Security túllép a hagyományos webalkalmazás-tűzfalakon: hatásosan védi az API-végpontokat.

Bár a PSD2 kapcsán váltak széles körben ismertté az API-kban rejlő kockázatok, nem kell külső, harmadik fél ahhoz, hogy ezek a kockázatok testet öltsenek.

a melléklet támogatója a BalaSys

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.