Startupoknak rendez versenyt, majd annak lezárásaként április 4-én egy konferenciát az IVSZ. A cél, hogy összekösse az ötleteik megvalósításához tőkét kereső induló vállalkozásokat a potenciális befektetőkkel.
Egy induló vállalkozás, amelyet valamilyen piacképes ötlet megvalósítására alapítottak, és amely kis tőke- és munkabefektetéssel is gyors növekedést képes produkálni produkál, jó befektetési célpont lehet. Bár a kockázat nagy – hiszen nem minden jó ötletből lesz jó termék –, ám ha a cég, illetve terméke sikeres lesz, nagyon gyors megtérülést hozhat a befektetőnek. Most az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) is becsatlakozik az induló vállalkozások támogatásába.

Nem csak konferencia Az IVSZ nemcsak konferenciát szervez, hanem a rendezvényt megelőzi egy verseny is. A versenyre bárki jelentkezhet, ehhez egy előre meghatározott prezentációt kell megtölteniük tartalommal. Meg kell fogalmazni 400 karakterben a cég célkitűzését, eddigi munkáját, 500 karakterben be kell mutatni a cég termékét, annak újdonságát, és azt is meg kell indokolni, hogy miért lesz sikeres a piacon. Ezer karakterben be kell mutatni az alapítókat, valamint össze kell foglalni termék sikeres megvalósításához és piaci bevezetéséhez szükséges erőforrásokat. Meg kell megadni a termék megvalósításához szükséges befektetés méretét, valamint a megvalósításhoz szükséges partnereket (max. 500 karakterben), és kell készíteni egy rövid, max. ezer karakter terjedelmű, üzleti tervet, amely kitér a termék által megcélzott piacokra, az árazásra, az értékesítési stratégiára is.

7 dolog, amivel tönkretehető egy kezdő vállalkozás
Szoftverfejlesztő start-up a leggyorsabban növekvő magyar cég

Külön slide-ot kell készíteni arról, hogy az üzleti terv alapján milyen megtérüléssel lehet számolni, ennek milyen realitása van. Itt lehet az esetleg már elvégzett piackutatás eredményeit is összefoglalni. A bemutatkozást egy rövid angol nyelvű összefoglaló zárja. Előnyt jelent, ha valaki rövid bemutatkozó videót is készít a prezentációhoz.

A pályaműveket egy befektetőkből és fejlesztőkből álló bizottsága bírálja el, és kiválasztja azt az öt startupot, amely lehetőséget kap az április 4-én megrendezendő konferencián a bemutatkozásra. A bemutatkozás előtt szakmai, üzleti és mentori tanácsot is kapnak a kiválasztott résztvevők.

A kitöltött prezentációs anyagokata startupverseny@ivsz.hu e-mail címre kell elküldeni 2013. március 10-én éjfélig, a bemutatkozó videókat pedig a YouTube-ra pedig kell feltölteni, a pályázatban csak a videó linkjét kell feltüntetni. A pályázat benyújtása és a rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetesen jelentkezni kell.

Az örökéletű oldalakért szövetkezik az Internet Archive és a Cloudflare

A Cloudflare új Always Online szolgáltatását igénybe vevő weboldalak URL-jét a jövőben automatikusan archiválják a Wayback Machine rendszerében.
 
Bár a PSD2 kapcsán váltak széles körben ismertté az API-kban rejlő kockázatok, nem kell külső, harmadik fél ahhoz, hogy ezek a kockázatok testet öltsenek.

a melléklet támogatója a BalaSys

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.