Ha az alkalmazottak közül egyre többen szeretnék céges környezetben is használni saját okostelefonjaikat vagy tableteiket, a tiltást nehéz sokáig fenntartani. A "határnyitás" pillanatától azonban érdemes központi eszközökkel csökkenteni a kockázatokat.
Amikor a munkatársak már saját telefonjaikkal szaladgálnak a cég folyosóin, ezekről érik el munkahelyi emailjeiket, a belső hálózaton tárolt dokumentumokat és egyéb értékes adatokat, az informatikai rendszer üzemeltetőjének azonnal "védekező állásba" kell helyezkednie. Ha ugyanis ezek az eszközök a munkaidő végén kikerülnek az utcára, mindegyikük potenciális veszélyforrássá válik: elveszthetik, illetéktelen kezekbe kerülhet, de hagyományos használat esetén is előfordulhat, hogy a gyanútlan tulajdonos egy magánlevél csatolmányaként oszt meg valamilyen bizalmas céges adatot.

Uralkodj, és ne oszd meg BlackBerry-flottával felszerelt vállalatok számára már egy ideje elérhető a BlackBerry Enterprise Server, illetve ennek kisvállalatokra szabott változata, a BlackBerry Management Center. Szintén léteznek fejlesztések iOS alapú eszközök és androidos készülékek menedzsmentjére is. A Fujitsu legújabb megoldása egyszerre két mobil operációs rendszert is lefed, így iPhone-ok, iPadek, valamint Android alapú okostelefonok és tabletek vállalati biztonsága egyszerre válik lehetségessé.


A Mobile Browser Connection Service két részből áll össze: a munkatársak a FENICS II Universal Connect szolgáltatással csatlakozhatnak a belső céges hálózatra, a készülékeiken pedig a hagyományos böngészők helyett a FENICS böngészőalkalmazást futtathatják. a nagyvállalati felhasználók úgy tudják elérni a webhelyeket, alkalmazásokat, web e-mailt, groupware-eket, címtárakat és más erőforrásokat, hogy közben nem maradnak adatok és naplók a mobil eszközön. Így nem kell aggódniuk az információszivárgás miatt és biztonságosan böngészhetik és frissíthetik az adatokat. Kiegészítő szolgáltatásként a Fujitsu mobiltartalom-átalakító szolgáltatást (Mobile Content Conversion Service) is kínál, amely átalakítja a PC-re szánt webhely-tartalmat a mobil eszközökön is megjeleníthető formátumra.

BlackBerry menedzsment - kisvállalatoknak ingyen
Irodai kukkolók: ki mit néz munkaidőben?
Néhány éven belül átveszik a hatalmat a mobil eszközök

Kettős védelem A FENICS II Universal Connect erős hitelesítési funkcióval rendelkezik: támogatja például a mobil eszközök azonosítószámának regisztrálását és a kizárólag jogosult felhasználók általi bejelentkezést. A normál mobil böngészőkkel ellentétben több olyan jellemzőt is kínál, amely megakadályozza üzleti adatok visszamaradását a mobil eszközön (például az automatikus gyorsítótár-tartalom törlés, vagy a másolás-beillesztés funkciók korlátozása révén).

Az Andorid és iOS felhasználóknak fejlesztett speciális FENICS böngészőalkalmazást elindítva a felhasználó egyszerűen csatlakozhat a vállalati intranethez. A bejelentkezés előre meghatározott azonosító segítségével történik, ami megkönnyíti a működést. A FENICS böngésző ingyen letölthető az Android Marketről és az App Store kínálatából egyaránt.

A szolgáltatás igénybevételéhez a FENICS Universal Connect Basic Service előfizetés és havidíjas FENICS ID is szükséges.

A Microsoft vezére szerint is le kellene állni az MI dédelgetésével

Satya Nadella szerint mindenki előtt világossá kell tenni, hogy a mesterséges intelligencia egy eszköz, nem valamilyen emberi értelemmel rendelkező dolog.
 
Az Európai Unió kibervédelmi direktívájának való megfelelés nem annyira bonyolult feladat, mint amilyennek elsőre látszik.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Hirdetés

Biztonságos M2M kommunikáció nagyvállalti környezetben a Balasystól

A megnövekedett támadások miatt az API-k biztonsága erősen szabályozott és folyamatosan auditált terület, amelynek védelme a gépi kommunikáció (M2M) biztonságossá tételén múlik.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.