Most már egy kisvállalat számára sem okozhat gondot a BlackBerry okostelefonok biztonságának fenntartása.
A Research In Motion ingyenes alternatívát jelentett be azok számára, akiknek túl nagy falat lett volna a BlackBerry Enterprise Server (BES). A kisvállalati felhasználásra kihegyezett BlackBerry Management Center egy olyan felhő alapú megoldás, amelynek segítségével ingyenesen védhetjük meg a BlackBerry készülékeken tárolt fontos adatokat.


Kistestvér érkezett A BES sokak számára azért számított nehezen elérhetőnek, mivel a szolgáltatáshoz saját vállalati szerverre volt szükség. Mivel ezt csak nagyobb vállalatok engedhették meg maguknak, az új megoldás olyan cégek számára lesz hasznos, akik száznál kevesebb BlackBerry készüléket használnak, az emaileket pedig az internetszolgáltatón keresztül, vagy pedig valamilyen webes megoldással (például Gmail vagy Hotmail segítségével) érik el.

A Management Center automatikus, vezeték nélküli adatmentést végez napi, heti vagy havi rendszerességgel a telefonokon tárolt információkról, így az üzleti adatok akkor sem vesznek el, ha a készüléket ellopják vagy elvesztik. Ilyen esetekben ráadásul távolról törölhető is minden adat, beleértve a microSD bővítőkártya tárhelyét is, hogy semmi ne kerülhessen illetéktelen kezekbe.

Colttal lőne a felhasználók után a BlackBerry gyártója
BlackBerry World: támadásba lentül a RIM
Vigyázat, adatroaming: okostelefonnal külföldön

Bárhová futsz, megtalállak Az új szolgáltatás az elveszett telefonok felkutatására is használható: távolról beindíthatunk egy vészjelző funkciót, amikor a készülék a leghangosabbra állított csengőhanggal hívja fel a közelben lévők figyelmét. A kijelzőt lezárhatjuk és egy előre beállított üzenetet jeleníthetünk meg rajta, amiből a megtaláló rájöhet, hogy az elveszett eszközt már nagy erőkkel keressük.

Emellett természetesen más egyértelmű központi menedzsment feladatokat is elláthatunk, például központilag megváltoztathatjuk a telefon jelszavát, valamint frissíthetjük a készülék szoftverét. Az adminisztrátor láthatja minden céges készülék adatait, beleértve a tulajdonos nevét, a készülék típusát és az elérhető távoli beavatkozási lehetőségeket. A Management Center képes kezelni a céges telefonflottát és a munkatársak saját készülékeit is.

Visszafelé sült el a gépágyú: behatolástesztelő segítségével fertőz a szupervírus

A Palo Alto Networks elemzői szerint a kártevőt szinte minden vírusirtó átengedte a VirusTotal tesztjén.
 
Hiába jelennek meg százszámra tanácsok, best bractice-ek, trendek, pozitív változásokat mutató elemzések az adatvédelemről, az adatokkal kapcsolatos kockázatok továbbra sem enyhültek.

a melléklet támogatója a Tech Data

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.