Minimális számítógépes ismeret is elegendő ahhoz a webes mobilalkalmazás-szerkesztőhöz, amelyet a Barcelonában mutatott be az ITware. A magyar szoftverfejlesztő közép- és nagyvállalatoknak szánja a termékét.

APPaware néven dobja piacra legújabb fejlesztését az ITware, amivel a lendületesen növekedő mobilalkalmazás-fejlesztő piacon kívánnak pozíciókat kiépíteni. A termék, amelynek a piacképességét a nemrég zárult barcelonai mobil világkonferencián tesztelte, nem más, mint egy mobilalkalmazások fejlesztését gyorsító szerkesztő platform. A szoftver webes WYSIWYG felületen menedzselhető olyan multiplatformos keretrendszer, amely lehetővé teszi, hogy grafikus felületen, egyetlen sor kód írása nélkül hozzunk létre üzleti mobil alkalmazásokat. Mindezt saját elképzelésünk szerint, vagy tematikus sablonok közül választva.

Nem bonyolultabb egy prezentáció elkészítésénél

A fejlesztő tájékoztatása szerint az akár negyed óra alatt is végrehajtható művelethez nem kell speciális programozói tudás, elegendő az alapszintű számítógépes felhasználói ismeret. A szerkesztési folyamat bonyolultsága nem több egy üzleti prezentáció elkészítésénél.

A cég a terméket az üzleti szegmensnek, azon belül is a közép- és a nagyvállalatoknak szánja, és első körben főként a külpiacokon keres rá vevőket – válaszolta megkeresésünkre Bíró Attila projektmenedzser. Hozzátette azonban, hogy itthon is használja már egy közelebbről megnevezni nem kívánt nagy magyarországi vállalkozás. Elmondta továbbá, hogy az alkalmazás-szerkesztő egyelőre a két legnépszerűbb mobilplatformra, az Androidra és az iOS-re készült el, de a következő fázisban sor kerül a Windows Phone-ra is.

Már megvannak az első japán és német vevők

A termékhez többféle tematikus sablont is kínál a cég, köztük van étterem- és sport-, vagy éppen cégbemutató alkalmazás.
Megtudtuk, hogy az első külföldi érdeklődők között voltak Japánból, Németországból és az amerikai Szilícium-völgyből érkezők.  Ennek nyomán a japán piacon heteken belül megjelenik a házasságkötéssel összefüggő Happy Wedding alkalmazás, a Wolfsburg focicsapatáról készült applikációt pedig a cég német partnere a napokban mutatja be a hannoveri CeBiten.

Az ITware-t 2001 februárjában, az akkori Westel 0660 informatikai főosztályának munkatársai alapították a két Westel támogatásával. A cég hosszú évek óta beszállítója és mobil adatkommunikációs fejlesztőpartnere a Magyar Telekomnak, de egyedi szoftverfejlesztései révén más hazai és nemzetközi vállalatok megoldásszállítója is.

Mobilitás

Nem a munkahelyünket, hanem a fizetésünket fenyegeti az MI

Az Európai Központi Bank szerint nem pont az lehet a probléma a mesterséges intelligenciával, amitől a legtöbben félnek, de a technológia munkaerőpiaci hatásai egyelőre homályosak.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.