Az interneten több olyan hivatalos adatbázis is elérhető, ahol egy-egy adott cég adatait ellenőrizni lehet. Ezeket gyűjtötte egy csokorba partnerünk, az Atecéged.hu.
Adatokra szükségünk lehet cégalapításkor, ha ellenőrizni szeretnénk, hogy az általunk kiválasztott cégnév szabad-e, illetve akkor is, ha egy jelenlegi vagy jövőbeli üzleti partnerről szeretnénk információkat szerezni.

E-cégjegyzék A Céginformációs Szolgálat online és ingyenes céginformációs szolgáltatása. Kicsit nehézkesen használható, de ezt talán megszoktuk az államigazgatástól. Az adatbázisban valamennyi, a cégjegyzékbe bejegyzett cég adata szerepel.

Lehet céget keresni cégjegyzékszám, cégnév, vagy adószám alapján, de kereshetünk eltiltott képviselőt is. Az adatok hétfőnként frissülnek és tájékoztató jellegűek, hiteles okiratként nem használhatók fel.

E-Cégközlöny A cégjegyzék változásai (például cég törlése, végelszámolás, vagy felszámolás elrendelése, befejezése) ismerhetők meg az oldalon. Igazi őskövület a magyar weben, az adatai azonban fontosak.

E-beszámoló A kettős könyvvitelt vezető vállalkozások kötelesek az éves beszámolójukat nyilvánosságra hozni. A Céginformációs Szolgálat ezen a honlapon keresztül biztosítja a nyilvánosságra hozott  beszámolókba való ingyenes betekintést. A cég mérlege, eredménykimutatása, a kiegészítő melléklete, könyvvizsgálói jelentése, és az adózott eredmény felhasználására vonatkozó határozata ismerhető meg.

A beszámolók között cégnév, cégjegyzékszám, illetőleg adószám alapján lehet keresni.

Egyéni vállalkozók, cégek APEH által nyilvántartott tevékenységi körei Ezen az oldalon az egyéni vállalkozók és a társas vállalkozások (cégek) APEH-hoz bejelentett tevékenységi köreit lehet lekérdezni. Mindez azért fontos, mert számlát csak olyan tevékenyslégi körről lehet kiállítani, amelyik az adóhatóságnál regisztrálva van. Mivel APEH adatbázisról van szó, vagy adószám, vagy elnevezés (cégnév, egyéni vállalkozó neve) lehet keresni.

Köztartozásmentes adózói adatbázis Azokat az adózókat tartalmazza, akiknek nincs köztartozásuk, nincs behajthatatlanság címén nyilvántartott, el nem évült adótartozásuk, a bevallási és befizetési kötelezettségüknek maradéktalanul eleget tettek, az adószámukat nem függesztették fel, nem állnak csődeljárás, végelszámolás illetve felszámolási eljárás alatt, csoportos adóalanyiság esetén a csoportos adóalanynak nincs áfa tartozása, végül az adózó és nem minősül adó megfizetésére kötelezettnek sem.

A köztartozásmentes adatbázisba nem automatikusan, hanem külön kérelemre lehet csak bekerülni. Főleg a közbeszerzéseken indulók számára fontos. Ettől függetlenül az üzleti parner megbízhatóságát is az ellenőrizhetjük az adatbázis segítségével. Elnevezés és adószám alapján lehet a nyilvántartásban keresni.

Az összeállítást partnerünk, az Atecéged.hu készítette.

A falakon is átlátnak majd az izraeli katonák

Egy új fejlesztés valós időben, az alanyok mozgását is követve azonosítja az "élő objektumokat" a cementen és betonon keresztül.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.