A nagyobb képátlóval és egy sor további extrával érkező MacBook Pro debütálását Tim Cook Twitteren jelentette be. A nyáron beharangozott és elvileg őszre ígért méregdrága Mac Pro pedig becsúszhat karácsonyig.
Hirdetés
 

Aki eddig tűkön ült, hogy mikor rendelheti már be végre az alapkiszerelésű Mac Prót a hozzá illő szupermonitorral és csudadizájnos állvánnyal potom 12 ezer dollárért, annak jó hírünk van: az Apple végre hivatalos megjelenési dátummal állt elő.

Sok karácsonyfa alá így sem kerül

Az idei WWDC-n, azaz az Apple hagyományos fejlesztői konferenciáján az egyik legnagyobbat az akkor leleplezett új erőgép és kiegészítői szóltak. Persze könnyű elvinni a show-t valaminek, amiért már a legfapadosabb változatban is 6000 dollárt kell fizetni. Egy ilyen Mac Próval ráadásul önmagában még semmire se megyünk, úgyhogy jobban tesszük, ha berakjuk a bevásárlókosárba még a hozzá illő monitort (5000 dollár) és az állványt (1000 dollár), hogy ne a falnak támasztva bámuljuk.

A cég legdrágább terméksorozatának számító új Mac Prót azonban idáig meglehetős bizonytalanság lengte körül, mivel a nyáron bemondott őszi megjelenés egyre inkább tarthatalanná vált. A találgatások és pletykák özönét aztán végül maga a gyártó vágta el azzal, hogy kiderült, december elején kezdik meg az online rendelések felvételét.

Van, ami már most vihető

A tegnapi nap másik hírét a kis túlzással a semmiből előkerülő új MacBook Pro adta. Az új gép talán legérdekesebb eleme a 16 inches kijelző, amelyet egyébként már idén februárban belengetett Ming-Chi Kuo, a rendszerint kiváló információkat szivárogtató Apple-elemzőguru. 

A megnövekedett képernyő mellé kiszereléstől (és pénztárcától) függően 6 vagy 8 magos processzort, 64 gigabájtnyi memóriát és fél-1 terabájtnyi SSD-tárolót kaphatunk alapból, de a műszaki paraméterek egy része még tovább tornázható felfelé, ha bírjuk anyagilag. Említést érdemel még a Magic Keyboard billentyűzet, illetve a profi, féltucatnyi hangszóróval büszkélkedő hangrendszer, amely mellé minőségi mikrofon is jár. A termék egyébként már a hazai webshopban is feltűnt. Az olcsóbb változatért 950 ezer forintot, a nagyobb tudású testvéréért pedig 1 millió 110 ezret kell fizetni.

Az új MacBook Prót maga a cégvezető dobta be a mélyvízbe az alábbi tweetjével:

 

Konzumer tech

Nem övezi tapsvihar a Google alapítóinak háttérbe vonulását

Az egyik elnökjelölt már meg is üzente, hogy a címek cserélgetése nem mentesít az elszámoltatás alól, a vállalat dolgozóinak egy része pedig úgy érzi, nehéz helyzetben hagyták cserben őket.
 
PR-interjú

A digitalizáció a kezünk alá dolgozik

Néhány év alatt organikus fejlődés révén vált távközlési vállalatból infrastruktúra alapú infokommunikációs szolgáltatóvá az Invitech. A társaság bevételeinek meghatározó részét mára a vállalati szolgáltatások üzletág adja. Vezetőjével az irányváltás hátteréről és a jövő lehetőségeiről beszélgettünk.

Nem elég beszélni róla, tenni is kell azért, hogy jövőállóbbak legyenek a vállalatok. Szerencsére ebben rengeteg technológia áll már a rendelkezésre, csak győzzünk válogatni közöttük.

a melléklet támogatója az Invitech

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.