Közösség & HR

Tesz a politikára az X

Egy félmilliárdos közösségi platform esetében aggasztó, ha nem erősíti, hanem éppen ellenkezőleg, gyengíti a politikai tartalmú álhírek elleni védőhálót. Az EU fenyeget, a népszavazásra készülő ausztrálok aggódnak.
 
Jól megy a Palo Altónak, gyorsan vesz is két céget
A kaliforniai székhelyű vállalat visszanyúl a gyökereihez: két izraeli startupot szemelt ki, összesen egymilliárd dollár értékben.
Generatív MI-alapú asszisztens költözik az SAP nyilvános felhőjébe
Csak beszélni kell hozzá. De erről az élményről az on-premise és magánfelhős SAP-rendszereket használók biztosan lemaradnak.
Az Amazon is a zsebébe nyúlt, és bezsákolt egy menő MI-fejlesztőt
A vállalat akár 4 milliárd dollárt tolhat a ChatGPT egyik fő riválisát fejlesztő Anthropicba, bár ez a megállapodás állítólag nem teljesen olyan lesz, mint a Microsoft és az OpenAI társulása.
Podcastokat szinkronizál géppel a Spotify
A svéd szolgáltató egyelőre néhány népszerű podcastot igyekszik minél több emberhez eljuttatni. Természetesen az MI hatékony közreműködésével.
Levélben is klasszul tud hazudozni a Google mesterséges intelligenciája
A Bard MI-chatbot már a Google különféle alkalmazásaival együtt is használható, de ez egyelőre nem tűnik annyira nagy ötletnek.
Algoritmussal gyártat szakmányban képeket a Getty
Az impresszív képadatbázisáról híres cég egy ideig harcolt az MI ellen, majd hirtelen keblére ölelte.
Drágán mérik a magyar mobilnetet
Egy nemzetközi felmérés szerint a hazai gigabájtokért sokkal többet kell fizetni, mint például a nyugat-európai országok többségében.
A szingapúri reptéren 2024-től nem kell útlevél – kifelé
Cserébe ott kell hagynunk a biometrikus azonosítóinkat. Jó csere?
Kormányzói kegyelemben részesültek a robotkamionok
Fellélegezhetnek az előremutató technológiában érdekelt cégek: Kalifornia kormányzója megvétózta azt a helyi törvénymódosítást, amely jelentősen korlátozta volna az autonóm teherautók használatát.
Talán révbe ért az évtized felvásárlása
Némi huzavona után végül a brit versenyhivatal is áldását adta arra, hogy 68 milliárd dollárért a Microsofté legyen az Activision Blizzard kiadó.
A világ a "cloud first" stratégiát követi. Nem kérdés, hogy a IT-biztonságnak is azzal kell tartania a tempót, de nem felejtheti, hogy honnan startolt.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.