A Flutter alkalmazás a laptopok webkamerájának használatával kínál a Kinecthez hasonló gesztusvezérlést.

Újabb hét, újabb cégfelvásárlás a Google részéről. A vállalat megállás nélkül gyűjti be azokat a technológiákat, amit szimpatikusnak, vagy a szolgáltatáskínálatába beépíthetőnek talál. Ezúttal a Flutter weboldaláról értesülhetett a közvélemény, hogy a három éve indult vállalkozás a Google-nél kötött ki - az üzlet értékéről egyelőre egyik fél sem nyilatkozott.

Beelőzték az Apple-t

A felvásárlás pikantériája leginkább az, hogy a Flutter egy Mac gépek számára írt alkalmazás, ami lehetővé teszi, hogy kézmozdulatokkal vezérelhessük a rendszerre írt zenei szoftvereket. A magát „Kinect az OS X-hez” szlogennel hirdető app telepítés után minden extra hardver bevetése nélkül, kizárólag a webkamera segítségével figyeli a felhasználó gesztusait, ami alapján elvégzi a kért parancsokat. A vezérlés jelenleg csak az iTunes, Spotify, Windows Media Player, illetve a Winamp szoftverek esetében működik, és egyelőre alaputasításokat (lejátszás, megállítás, böngészés) képes elvégezni.

A felvásárlás tényével kapcsolatban a Flutter CEO-ja, Navneet Dalal egyértelművé tette, hogy az alkalmazás továbbra is elérhető lesz, sőt, frissítések is várhatók. Viszont arra is készülhetünk, hogy a Flutter megoldásai hamarosan visszaköszönnek a Google szolgáltatásaiban. Ez az első olyan eset, amikor a Google egy OS X-re megírt és optimalizált szoftvert szerez meg, így a piac is elsősorban arra számított, hogy az Apple tesz ajánlatot a cégre.

Sok lehetőség van benne

De nem így történt, így első körben az a legvalószínűbb, hogy a Google szintén zenei területen fogja bevetni a Flutter erejét. A Play Music több országra való kiterjesztése kiváló alkalom lenne a streaming szolgáltatás felturbózására, de szakértők abban is látnak fantáziát, hogy a gesztusvezérlés a Google Glass környezetben jelenjen meg. A megoldás egyébként nem példa nélküli az Android esetében, hiszen a Samsung Galaxy S3-S4 készülékek már képesek bizonyos funkciókat (pl. fotók böngészése) kézmozdulatok alapján elvégezni. 

A másik tipp az, hogy a Google a Flutter technológiáját, tudását nem így váltaná pénzre, hanem úgy, hogy azt licencelné más szoftverfejlesztőknek, így több olyan alkalmazás gazdagíthatná a Play Store kínálatát, mint a Flutter. Ezt csak erősíti az a tény, hogy a cég hamarosan kijön a Netflix és YouTube támogatással, ami szintén nagy lökést adhat ennek a típusú szoftver kezelésnek, és tovább emelheti a Flutter értékét.

Közösség & HR

Itthon már szinte mindenki netezik a mobilján

Egy friss felmérés szerint jelenleg 6,2 millióra tehető a hazai felnőtt okostelefon-használók tábora, akik közül nagyjából 6 millióan szörfölnek is mobiljukon.
 
Hirdetés

Felhőben az erő

Gyorsan változó hardveres technológiák, finomodó szoftveres környezet és felkészültebb humán erőforrás teszi jövőbiztossá a felhőt.

Veszélyek garmadája bújik meg a webes alkalmazások és az alkalmazásprogramozási interfészek közötti forgalomban. Ezek kiszűrésére és hatástalanítására szerencsére egyre hatékonyabb eszközökkel rendelkezünk.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.