A dél-koreai ügyészség üzleti titoknak minősülő anyagok eladásának gyanúja miatt eljárást indítottak kilenc személy ellen, akik a Samsung egyik beszállítójánál dolgoznak.
Hirdetés
 

Nem fogja elmélyíteni a kínai-koreai kapcsolatokat a héten kirobbant kémkedési sztori. A csütörtökön nyilvánosságra került történetben a szenvedő fél a Samsung Electronics, az áruló a cég egyik üzleti partnere, a dologból valószínűleg hasznot húzó szereplő pedig egy egyelőre meg nem nevezett kínai vállalat. Már amennyiben a dél-koreai ügyészek vádjai bizonyítást nyernek.

Van az a pénz?

A Reuters helyi beszámolója szerint a megvádolt kilenc személyt azzal gyanúsítják, hogy a Samsung hajlítható kijelzők gyártásával kapcsolatos technológiájának elemeit szivárogtatták ki. A feltételezett elkövetők a Toptec vállalatnál dolgoznak, amely beszállítói partnere a dél-koreai óriásnak. A Toptecnél gyanúba keveredett személyek között van a cég vezetője és nyolc másik munkatársa.

Az ügyészek szerint a csoport egy külön vállalatot kreált, amely hozzáfért a Samsung kijelzőkért felelős leányvállalatának bizonyos gyártási információihoz. Ezeket, vagy ezek egy részét aztán Kínában értékesítették közel 14 millió dollárnak megfelelő összegért. Azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy ott melyik céghez volt köthető a vásárlás.

A gyártáshoz használt alkatrészeket beszállító Toptec közleményben utasította vissza a vádakat. A cég egészen pontosan azt közölte, hogy sosem juttattak el kínai partnereiknek semmiféle Samsung Displayhez köthető technológiai vagy üzleti titkot. Az ügyészséggel való teljes együttműködést ígérő vállalat részvényesei azért idegesek lettek: a papírok pillanatok alatt 20 százalékot vesztettek értékükből.

Piaci hírek

Közel 2 milliárd euróból erősítik az uniós csipgyártást

Négy ország adja össze össze pénzt, hogy az internetre kapcsolt eszközökben használható csipek fejlesztését támogassák.
 
A nyilvános felhőmegoldással szembeni aggályok az elmúlt néhány évben folyamatosan fókuszban voltak, de az on-premise megoldások sem tökéletesek. Mit válasszunk?

a melléklet támogatója a Cisco Systems

Hirdetés

Így mond all-int a Cisco, ha infrastruktúrát készít

A hiperkonvergens infrastruktúrák úgy biztosítják a felhő gyorsaságát és rugalmasságát, hogy a bizalmas adatokat nem kell külső szolgáltatóra bízni. A Cisco Hyperflex all-in-one megoldásába pedig már multi-cloud platformok is integrálhatók.

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.