Cloud & big data

Podcastokat szinkronizál géppel a Spotify

A svéd szolgáltató egyelőre néhány népszerű podcastot igyekszik minél több emberhez eljuttatni. Természetesen az MI hatékony közreműködésével.
 
Levélben is klasszul tud hazudozni a Google mesterséges intelligenciája
A Bard MI-chatbot már a Google különféle alkalmazásaival együtt is használható, de ez egyelőre nem tűnik annyira nagy ötletnek.
Algoritmussal gyártat szakmányban képeket a Getty
Az impresszív képadatbázisáról híres cég egy ideig harcolt az MI ellen, majd hirtelen keblére ölelte.
Drágán mérik a magyar mobilnetet
Egy nemzetközi felmérés szerint a hazai gigabájtokért sokkal többet kell fizetni, mint például a nyugat-európai országok többségében.
A szingapúri reptéren 2024-től nem kell útlevél – kifelé
Cserébe ott kell hagynunk a biometrikus azonosítóinkat. Jó csere?
Kormányzói kegyelemben részesültek a robotkamionok
Fellélegezhetnek az előremutató technológiában érdekelt cégek: Kalifornia kormányzója megvétózta azt a helyi törvénymódosítást, amely jelentősen korlátozta volna az autonóm teherautók használatát.
Talán révbe ért az évtized felvásárlása
Némi huzavona után végül a brit versenyhivatal is áldását adta arra, hogy 68 milliárd dollárért a Microsofté legyen az Activision Blizzard kiadó.
Miért nem szakadhat el a földtől a felhős infobiztonság?
A világ a "cloud first" stratégiát követi. Nem kérdés, hogy a IT-biztonságnak is azzal kell tartania a tempót, de nem felejtheti, hogy honnan startolt.
Ideális munkatársat kapnak a tűzoltók
Egy fiatal fejlesztői gárda a lángokban álló épületek felderítését váltaná ki egy olyan robottal, amelyet a 650 fokos környezet sem zavar különösebben.
Viccet csinál az MI-tartalmak elleni védekezésből az Amazon
Napi három könyvet lehet feltölteni a Kindle Direct Publishing rendszerébe; ha nem segít, csökkentik a számot...
Nadella: minden eszközbe szeretnénk bevinni a Copilotot
A szeptember 26-án érkező frissítéssel minden Windows 11-nek része lesz a Copilot, jelentette be tegnap a Microsoft New Yorkban.
A világ a "cloud first" stratégiát követi. Nem kérdés, hogy a IT-biztonságnak is azzal kell tartania a tempót, de nem felejtheti, hogy honnan startolt.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.