Piaci hírek

Öt év alatt háromszorozná félvezetőgyártási kapacitását a Samsung

Ha ez összejön, 2027-re szorosabbá teheti a versenyt a TSMC-vel.
 
Rágyúrna Európa a videójátékokra
Az EP kultúráért és oktatásért felelős bizottsága a digitális szórakozási forma eddiginél lényegesen nagyobb és átfogóbb támogatását javasolja, mert az több szempontból is hasznos lenne a régiónak.
Néhány fontos Red Hat-termékről lekerül a vörös kalap, és kék zakót kap
A nyílt forráskódú tárolási termékek és az azokkal dolgozó csapatok is átkerülnek az IBM storage üzletágába.
Elon Musk elkapta a kormányt, mégis megvenné a Twittert az eredeti áron
Úgy tűnik, Musk nem akar keresztkédésekre válaszolni és még többet fizetni egy elveszített per nyomán, inkább kifizeti a tavasszal kialkudott 44 milliárd dollárt kedvenc közösségi platformjáért.
Elsöprő többséget kapott az USB-törvény az EP-ben
Ahogy az várható volt, a képviselők szinte egyöntetűen támogatták, hogy két éven belül a régióban árult elektronikai eszközökre USB-C csatlakozó kerüljön.
A közösségi média mentelmi jogait vizsgálja az amerikai legfelsőbb bíróság
A technológiai cégek évtizedek óta mentesülnek a felelősség alól a platformjaikon közzétett tartalmakért, most azonban olyan ügy van az USA legfelső szintű fellebbviteli bírósága előtt, amelyik megkérdőjelezi ezt a mentességet.
Tovább erőlteti az élő vásárlást a TikTok
A népszerű közösségi alkalmazás kínai változatában nagy siker az élő közvetítésekkel egybekötött shoppingolás, ám az első külföldi kísérlet nem vált be. Talán Amerikában most összejön.
Fizettetne a 4K-s videókért a YouTube?
Egyes felhasználóktól származó információk szerint a videós platform a legnagyobb felbontás élvezetét az előfizetők privilégiumává teheti.
Tényleg lufi volt, és mára teljesen leeresztett az NFT-üzlet
Teljesen felszívódni még a legnagyobb ellenzői szerint sem fog, a lehetetlen árak azonban gyorsan normalizálódnak, amikor a legtöbben már kerülni próbálják a szükségtelen kockázatokat.
Nagy tempóban hajt ki a mobilok új szegmense
A hajlított kijelzőjű telefonok az elkövetkező néhány évben óriási lendülettel gyarapíthatják egyelőre vékonyka piaci tortaszeletüket.
Egyelőre csak vetítésben erős a Tesla humanoid robotja
Az Optimus belépője ahhoz képest látványos volt, hogy milyen rövid ideje zajlik a fejlesztése, de az Elon Musk által felvázolt vízió így is valószínűtlenül távolinak tűnik.
A vállalatoknak egy-egy speciális feladatra, új projektre bizonyos esetekben gazdaságosabb és eredményesebb külső erőforrásokat bevonni, mint a főállású munkatársakra bízni a munkát.

a melléklet támogatója a Hays Hungary

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.