A felvásárlások a cég irányváltásának finom jelzései is: egyik startup a mobil appok, a másik az Active Directory biztonságára kínál megoldást.
Hirdetés
 

Szinte egy időben két kisebb, részmegoldásokra koncentráló biztonsági céget is felvásárolt a Symantec. A 2011-ben alapított Appthority mobilappok biztonságának javítására, míg a 2014-es alapítású Javelin Networks az Active Directory védelmére kínál megoldást.

Bár a Symantec nem közölte a felvásárlás pénzügyi részleteit, valószínűleg nem kellett sok százmilliót kiadni egyik cégért sem. A San Francisco-i Appthority eddig két körben mindössze 25 millió dollár befektetést kapott. A Javelin Networks, melyet mindössze négy éve alapítottak, pedig csupán 5 millió dollárt.

Arccal a vállalati megoldások felé

Mindkét cég elsősorban a vállalati piacon lehet érdekes a Symantecnek. Az Appthority elsősorban azért, hogy technológiáit beépíthesse mobil végponti védelmi megoldásába, a Symantec Endpoint Protection Mobile-ba. Az Appthority jelenlegi technológiáit egyebek mellett a mobil alkalmazások biztonságközpontú vizsgálatára használhatók, de segítenek a viselkedésalapú elemzésekben, a sérülékenységek feltárásában, az adatszivárgások kimutatásában és az adatvédelmi kockázatok kezelésében is. A startupnak van például automatizált alkalmazásellenőrzési szolgáltatása, foglalkozik appok biztonságikockázat-értékelésével, de kínál folyamatos alkalmazáselemzést is.

Adi Sharabani Symantec-alelnök azzal indokolta a startup megvásárlását, hogy erősíteni kell a vállalati mobilbiztonság terén. A mobilalkalmazások ugyanis kritikus fenyegetettségi vektoroknak számítanak.

A Javelin Networks szintén vállalati ügyfelek esetében lesz érdekes. A Symantec azért döntött a megvásárlása mellett, mert a Microsoft Active Directory – melynek védelmére a Javelin megodásokat fejlesztett – egyre fontosabb támadandó ponttá válik a kiberbűnözők számára. Az Active Directory elsősorban az APT-alapú (Advanced Persistent Threat) támadások során szoktak szerephez jutni. A felhő terjedése miatt felértékelődtek az identity management szolgáltatások, mivel kritikus részét képezi annak a folyamatnak, ahogy a felhasználó hozzáfér a szervezete által használt alkalmazásokhoz és szolgáltatásokhoz. Ráadásul kritikus információkat is tárol, így egyre gyakrabban válik támadások célpontjává.

Teljes lesz az integráció

Mindkét startupot integrálják a Symantec szervezetébe, a csapatok a Symantec Endpoint Protection Mobile nevű részleg keretében fognak dolgozni.

A felvásárlással kapcsolatban a VentureBeat megjegyezte, az ilyen akvizíciók nem csak technológia megszerzése miatt fontosak, hanem globális kiberbiztonsági munkaerőhiány miatt is. A kisebb vállalatok megszerzésével ugyanis nem csak ígéretes technológiához, hanem tehetséges és friss munkaerőhöz is jutnak, akikkel gyorsíthatják saját fejlesztéseiket is. Idén egyébként ez az első bevásárlása a vállalatnak, ami nem is meglepő. Az utóbbi időben ugyanis nem igazán sikerült nyereségessé tenni a működését. A legutóbbi negyedévet például közel 1,2 milliárd dolláros bevétel mellett 8 milliós veszteséggel zárta. Bár növekedést nem sikerült elérnie az előző év azonos időszakához viszonyítva, az mindenképpen jó, hogy a tavaszi problémák ellenére folyamatosan tud faragni a veszteségeiből.

Ez a cikk független szerkesztőségi tartalom, mely a T-Systems Magyarország támogatásával készült. Részletek »

Biztonság

Mit keresnek a szoftverfejlesztők a gyártócégeknél?

A Manufacture IT Hungary konferencia idén is bemutatta az Ipar 4.0, a gyártóipar digitalizációjának újdonságait és gyakorlati alkalmazásait.
 
Hirdetés

Blokklánccal még a sör is finomabb

Az új technológiák önmagukban is rengeteg változást hoznak, teljesen átalakítanak, vagy felgyorsítanak üzleti folyamatokat, összekapcsolásukkal azonban még több eredményt lehet elérni.

A szemünk előtt válik egymás komplementerévé a két technológia. Az okos szerződésektől, az élelmiszeriparon keresztül az energiaelosztásig, szinte nincsen olyan terület, amit ne forradalmasítana blokklánc és a dolgok internetének összehangolt működése.

a melléklet támogatója az Oracle Hungary

Hirdetés

Mesterséges intelligencia a NAS-okban

A maga nemében egyedülálló a QNAP legújabb, TS-2888X NAS MI platformja. A QuAI a gépi tanulási modellek gyors létrehozásával, képzésével, optimalizálásával és telepítésével korábban elérhetetlen távlatokat nyit meg a felhasználók előtt.

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.