Az évente 120 millió készüléket előállító szörnyeteget a Samsung hozza össze Indiában.
Hirdetés
 

Június legvégén számoltunk be róla, hogy a kínai BYD járműgyártó megnyitotta legújabb létesítményét, amely az építkezés jövőre tervezett befejezését követően a világ legnagyobb kapacitású lítium-ionos akkumulátorokat gyártó üzeme lesz. Az évente 24 gigawattórás kapacitásra tervezett gyár a BYD harmadik ilyen egysége, amelynek segítségével a cégcsoport 2020-ra összesen 60 gigawattórára növelné a teljesítményét.

A rekorder akkumulátorgyár után nem sokkal bejelentették a világ legnagyobb okostelefon-gyártó üzemét is. A Samsung az indiai Uttar Prades államban, az Újdelhi ipari elővárosának tekinthető Noidában működő létesítményét fejleszti tovább. A gyár jelenleg 68 millió okostelefont képes előállítani évente, ami a 2020-ig megvalósuló beruházás nyomán egész elképesztő szintre, évi 120 milliós darabszámra emelkedik majd.

Kisebb koreai hadsereg Indiában

A Samsung még tavaly jelentette be, hogy összesen több mint 700 millió dollárt (több mint 49 milliárd rúpiát) fektetne a több mint húsz éve működő egység fejlesztésébe, ennek részleteit hagyta most jóvá az indiai állam kormányzata. A telefonokat egy bő évtizede gyártó üzem 140 ezer négyzetméteres területet foglal majd el mindennek nyomán, 5 ezer új munkahelyet teremt, termelésének pedig 30 százaléka már exportra megy.

A dél-koreai multi nagyságrendben 70 ezer embert foglalkoztat Indiában két gyártóüzem, öt K+F központ és egy dizájnközpont keretei között. Az IDC első negyedéves adatai szerint a Samsungé volt az indiai okostelefon-piac negyede (5 százalékponttal lemaradva a kínai Xiaomi mögött), de az összes készüléket, különösen pedig csúcskategóriás készülékeket tekintve évek óta stabil piacvezető. Mindezt már 150 ezer viszonteladó és 3 ezer ügyfélszolgálati pont támogatja.

Indiában 2014 szeptemberében indult el a "Make in India" nevű program, amelynek célja, hogy külföldi befektetésekkel globális jelentőségű gyártási központokat hozzon létre az 1,3 milliárd lakosú országban. A Samsung üzemének otthont adó Noida is egy szisztematikus városfejlesztési program részeként alakul hi-tech ipari csomóponttá, amely egyúttal az egész ország legzöldebb nagyvárosává tette a maga 50 százalék fölötti zöldterületével.

Mobilitás

Ezek voltak az amerikai techcégek legnagyobb EU-s büntetései

A Google szerdai, 4,3 milliárdos rekord bírsága mellett az Európai Bizottság már korábban is kiosztott néhány csekket.
 
A szállodaipar soha nem látott hatékonysággal képes kiszolgálni a pihenést és a kikapcsolódást. Ugyanakkor rengeteg munka és erőforrás van mögötte, hogy ön ezt cikket hotelszobája kényelméből olvashatja.

a melléklet támogatója a TP-Link

Reakció „A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál” című cikkünkre, amely a CIO Hungary 2018 konferencia tudásmegosztást segítő programjának tapasztalatait foglalta össze.

A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.