Az évente 120 millió készüléket előállító szörnyeteget a Samsung hozza össze Indiában.
Hirdetés
 

Június legvégén számoltunk be róla, hogy a kínai BYD járműgyártó megnyitotta legújabb létesítményét, amely az építkezés jövőre tervezett befejezését követően a világ legnagyobb kapacitású lítium-ionos akkumulátorokat gyártó üzeme lesz. Az évente 24 gigawattórás kapacitásra tervezett gyár a BYD harmadik ilyen egysége, amelynek segítségével a cégcsoport 2020-ra összesen 60 gigawattórára növelné a teljesítményét.

A rekorder akkumulátorgyár után nem sokkal bejelentették a világ legnagyobb okostelefon-gyártó üzemét is. A Samsung az indiai Uttar Prades államban, az Újdelhi ipari elővárosának tekinthető Noidában működő létesítményét fejleszti tovább. A gyár jelenleg 68 millió okostelefont képes előállítani évente, ami a 2020-ig megvalósuló beruházás nyomán egész elképesztő szintre, évi 120 milliós darabszámra emelkedik majd.

Kisebb koreai hadsereg Indiában

A Samsung még tavaly jelentette be, hogy összesen több mint 700 millió dollárt (több mint 49 milliárd rúpiát) fektetne a több mint húsz éve működő egység fejlesztésébe, ennek részleteit hagyta most jóvá az indiai állam kormányzata. A telefonokat egy bő évtizede gyártó üzem 140 ezer négyzetméteres területet foglal majd el mindennek nyomán, 5 ezer új munkahelyet teremt, termelésének pedig 30 százaléka már exportra megy.

A dél-koreai multi nagyságrendben 70 ezer embert foglalkoztat Indiában két gyártóüzem, öt K+F központ és egy dizájnközpont keretei között. Az IDC első negyedéves adatai szerint a Samsungé volt az indiai okostelefon-piac negyede (5 százalékponttal lemaradva a kínai Xiaomi mögött), de az összes készüléket, különösen pedig csúcskategóriás készülékeket tekintve évek óta stabil piacvezető. Mindezt már 150 ezer viszonteladó és 3 ezer ügyfélszolgálati pont támogatja.

Indiában 2014 szeptemberében indult el a "Make in India" nevű program, amelynek célja, hogy külföldi befektetésekkel globális jelentőségű gyártási központokat hozzon létre az 1,3 milliárd lakosú országban. A Samsung üzemének otthont adó Noida is egy szisztematikus városfejlesztési program részeként alakul hi-tech ipari csomóponttá, amely egyúttal az egész ország legzöldebb nagyvárosává tette a maga 50 százalék fölötti zöldterületével.

Mobilitás

Drágálljuk őket és félünk tőlük, de nagyon érdekelnek

Természetesen az okos otthoni eszközökről van szó, amelyekkel kapcsolatban itt a legújabb fogyasztói felmérés.
 
Hirdetés

Megvédhetjük adat-önmagunkat?

Változnak a védelmi képességeink és a lehetőségeink is, ami miatt új játékszabályokat kell írnunk. Erről is szól majd a minden eddiginél pörgősebb és interaktívabb, megújult ITBN CONF-EXPO.

Hirdetés

Így tervezzünk IAM projektet – A kiemelt jogosultságok menedzsmentje

A kiemelt jogosultságok kezelésének legégetőbb kérdései, hogy hol vannak az informatikai rendszerek kritikus pontjai, kiknek van hozzáférése ezekhez, illetve mennyire tartjuk lojálisnak őket ahhoz, hogy rájuk bízzuk az érzékeny adatainkat és az üzletmenet folytonossága szempontjából létfontosságú rendszereink működését.

Az IT feladata a technológiahasználat leegyszerűsítése – lenne. A technológiához való hozzáférés biztosítása és felügyelete azonban megbonyolítja a dolgokat. Vajon át lehet vágni a gordiuszi csomót?

a melléklet támogatója a Balasys

ÉLŐBEN SIÓFOKRÓL

SAP NOW Hungary:
technológia és HR-víziók

Az SAP kétnapos rendezvénye az idén is követhető a Bitporton!

TOVÁBB A KÖZVETÍTÉSRE >

Reakció „A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál” című cikkünkre, amely a CIO Hungary 2018 konferencia tudásmegosztást segítő programjának tapasztalatait foglalta össze.

A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.