A Datrium felvásárlásával a Site Recovery szolgáltatása mellett lesz egy költségre optimalizálható adatvédelmi megoldása is a szoftvergyártónak.

Katasztrófa utáni helyreállítást szolgáltatásként kínáló céggel erősít a VMware. A virtualizációs megoldásokat fejlesztő vállalat egy természetes szövetségesét, a hibrid felhős VMware-alapú rendszerekhez DRaaS-szolgáltatást (Disaster Recovery as a Service) kínáló Datriumot vásárolja fel. A VMware-nek van ugyan ilyen eszköze, a Site Recovery Manager, de mint a ZDNet fogalmaz, az inkább teljesítményre optimalizált megoldás, amit jól kiegészít majd a Datrium költségre optimalizálható szolgáltatása.

Erre a költséghatékonyságra hívta fel a figyelmet a felvásárlást hírül adó vállalati közleményben a VMware hiperkonvergens infrastruktúra-megoldásokért felelős vezetője, John Gilmartin is. Mint írta, a Datrium DRaaS-a jó választás lesz azoknak, akik a hibrid felhőmodellre épülő rendszereikhez keresnek gazdaságos és rugalmas adat-visszaállító eszközt.

Már eddig is szoros volt a kapcsolat

A 2012-ben alapított cég sok szálon kapcsolódik a VMware-hez. Egyrészt az alapítók egy része a virtualizációs cégtől lépett át a startupba, másrészt a Datrium a termékfejlesztésben is a VMware-re épített.

Boris Weissman vezető architekt a Datrium előtt közel 11 évet húzott le vezető mérnökként a VMware-nél, Ganesh Venkitachalam 12 évet dolgozott ugyanott, szintén vezető mérnökként. A termékfejlesztésért felelős Brian Biles, Hugo Patterson és Sazzala Reddy a Data Domain – EMC útvonalon kötöttek ki a startupnál, és mindhárman a két vállalat 2009-es egyesülésekor lettek EMC-alkalmazottak. (Reddy korábban dolgozott a Ciscónál is, ő volt a Hyperflex rendszer vezető architektje.)

Az alapítók 2012-ben 5 millió dollár magbefektetést tudtak szerezni a cég elindításhoz, amihez felvásárlásig kb. további 170 millió dollárt gyűjtöttek. A pénzből lényegében egy VMware munkaterhelésekhez használható felhős disaster recovery-rendszert fejlesztettek. Egyelőre a DRaaS csak az AWS-ben használható. A startup vezető szerint a felvásárlással új erőforrásokhoz jutnak, hogy a szolgáltatásukat más felhős platformokra is portolhassák.

Erősíti a VMware pozícióit

A felvásárlás vételárát a felek nem közölték. Az IDC szerint azonban a területen mindenképpen érdemes erősíteni. A kutatócég szerint 2023-ig a szolgáltatásként kínált katasztrófa utáni helyreállítás lesz az adatbiztonsági piac leggyorsabban növekvő szegmense. A piac évente átlagosan 15 százalékkal bővül, így mérete 2023-ban elérheti a 4,5 milliárd dollárt. A VMware-nek pedig igencsak van mit keresnie a hiperkonvergens rendszerek piacán. Mint azt a közelmúltban írtuk, az első negyedévben a piac 42 százalékát adták azok a rendszerek, amelyeken VMware szoftver fut.

Hirdetés
Cloud & big data

Hatott a felháborodás: nem mér egyéni teljesítményeket a Productivity Score

A Microsoft bejelentette, hogy visszavesz a funkcióból: mostantól csak szervezeti szinten ad összesített adatokat a produktivitásról.
 
Hirdetés
Jó hír: ehhez rendelkezésre állnak a megfelelő eszközök. Az általánossá váló távmunka még jobban ráirányította a figyelmet, hogy az adatok biztosítása nem csak a cloud szolgáltatók, hanem legalább akkora részben a megrendelők felelőssége is.

a melléklet támogatója a Servergarden

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.