Lehet, hogy már a héten indul a Twitter/X leváltására készített szolgáltatás webes változata, sőt talán keresője is lesz.

A világ lélegzet-visszafojtva várja, milyen fejlesztések érkezhetnek még a Meta legújabb platformjára, a Threadsre. Lapértesülések szerint akár már a héten elindulhat a Musk-féle Twitter/X leváltására kitalált közösségi szolgáltatás webes verziója. Azaz az Instagram alá-mellé rendelt platform összes szolgáltatása elérhető lesz böngészőből is.

A lapok többsége szerint fájó hiányossága a mikroblognak, hogy érdemben használni (posztokat létrehozni, megosztani, azokra reagálni) csak a mobilos appból lehet. A tartalmakat ugyan böngészőben is olvashatják a felhasználók, de ha valamelyikre reagálni akarnak, át kell mászniuk mobilra (ebben egyelőre QR-kód segíti őket).

Mark Zuckerberg Meta-vezér augusztus elején már beszélt arról, hogy mind a webes változat, mind pedig egy jobb keresés (pontosabban: a keresés, merthogy jelenleg csak felhasználónevekre lehet keresni) fejlesztése prioritást élvez, és heteken belül elkészülhet. Ezek a funkciók érkezhetnek a héten, bár a hír forrása, a The Wall Street Journal szerint ez még változhat. Adam Mosseri, a Instagram és a Threads vezetője a múlt héten arról posztolt ugyanis, hogy még kell egy-két hét a kezdetleges funkciók belső tesztjére, és dolgozni is kell rajtuk, mielőtt a széles nyilvánosságnak megmutatják.

Gyors felfutás, rövid lecsengés

A Threads elindulásával komoly meglepetést okozott. Egy hét alatt 100 millió felhasználót ért el. Ez még akkor is impozáns eredmény, ha tudjuk: ott áll mögötte egy Föld népességének felét lefedő felhasználói bázis (a Statista adatai szerint 2023 második negyedévében a Meta-platformok összes havi aktív felhasználóinak száma csak hajszállal maradt el a 3,9 milliárdtól, míg a napi akívak száma 3 milliárd volt.) Összehasonlításképpen: a Twitternek az utolsó hiteles (értsd: Elon Musk érkezése előtti) száma 240 millió bevételszerzésre alkalmas, napi aktív felhasználó.

Aztán a látványos indulás után az alapvető funkciók hiánya gyorsan vissza is vetette a Threads iránti érdeklődést. A Similarweb adatai szerint az indulás után még napi 50 millió aktív felhasználója volt a platformnak, ami augusztus első napjaira ötödére zuhant. Az oldalon eltöltött idő pedig 14 percről (ez volt a csúcs) 2,3 percre csökkent.

Az sem segít a Threadsnek, hogy az EU-ban egyelőre nem érhető el, mert nem teljesen önálló fiókkezelő rendszer miatt valószínűleg amúgy is tiltólistára kerülne.

Közösség & HR

Arcvonásaik alapján szúrja ki az ittas vezetőket a mesterséges intelligencia

Az ausztrál tudósok által alkotott technológia ránézésre is elég pontosan megmondja, ha valaki túl részeg ahhoz, hogy járművet vezessen.
 
Nincs automatikus és egyszerű út a felhőnirvánába, pedig a buktatók többségét viszonylag egyszerűen el lehetne kerülni.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.