Olyan innovatív elképzeléseket kíván támogatni az Invitech, melyek javítják a falvak lakosságmegtartó képességét.
Hirdetés
 

Már lehet pályázni az Invitech InnoMax díjára. A vállalat új kategóriával bővítette a kilencedik alkalommal kiírt innovációs versenyét. Az InnoMax díj célja, hogy az infokommunikáció gyorsan változó világában születő új technológiák minél szélesebb körben terjedhessenek el – írja a vállalat közleménye. Az idei kiírás fókuszában a nonprofit szervezetek innovatív törekvéseinek támogatása áll.

A civil kategóriában a pályaműveket 2019. január 11-ig kell feltölteni az Invitech pályázati aloldalára. Idén négy témát jelölt meg a kiíró: fenntarthatóság, oktatás-nevelés, egészségügy, valamint esélyegyenlőség-felzárkóztatás.

Technológiával a jobb életminőségért

Mind a négy témában olyan projektötleteket várnak, amelyek innovatív infokommunikációs vagy információtechnológiai megoldásokat felhasználva segítik az adott probléma megoldását vagy a célcsoport, közösség életminőségének emelésével, vagy a pályázó szervezet működési hatékonyságának javításával.

A díjra – és az azzal járó támogatásra – Magyarországon bejegyzett nonprofit kkv-k, valamint önkéntes alapon szerveződő, közcélú, nem haszonszerzés céljából alakult nonprofit szervezetek pályázhatnak (egyházi intézmények és politikai pártok nem). A maximum 8 oldalas pályázatokban nemcsak a célokat és azok elérésének módját kell bemutatni, hanem a projekt költségvetését is mellékelni kell, utóbbihoz azonban az Invitech egy táblázatot is ad segítségként.

A vállalat idén először hirdet meg új kategóriát: tavasztól kistelepülések is pályázhatnak a díjjal járó forrásokra olyan ötletekkel, melyek javítják a lakosságmegtartó képességüket például azzal, hogy segítik az ott lakók helyi kommunikációját és az ott működő vállalkozások fejlődését. A kistelepüléseknek szóló pályázatot az Invitech a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) által évente kiírt Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok pályázatához kapcsolódva írja ki.

Nyolc év – közel 700 pályamű

A díj alapítása óta közel 700 pályamű érkezett, tavaly például közel száz nevezést regisztráltak. A zsűri az elmúlt nyolc évben összesen 86 projektötletet részesített a díjban, volt olyan pályázat, amely 2 millió forint összegű támogatást kapott. Többek között gyalogos közlekedést segítő digitális térkép, orvosi kezelések utáni otthoni ápoláshoz hasznos applikáció, de a hátrányos helyzetű településeken élők oktatását támogató megoldás is kapott már támogatást.

A legjobb pályaművek kiválasztásában nem csak a zsűri kap szerepet, közönségszavazásra is lesz mód. Az Invitech a pénzügyi támogatás mellett (az idei keretösszeg 2,5 millió forint) szakmai konzultációt is biztosít a nyerteseknek.

A pályázati kiírás részletei és a jelentkezési űrlap az Invitech oldalán érhetők el.

Piaci hírek

Megint kiderült, hogy a Facebook minek nézi a felhasználóit

Lassan már hírértéke sincs a dolognak, de a NYT riportja szerint a közösségi hálózat még a júzerek privát üzeneteit is eladta.
 
A nyilvános felhőmegoldással szembeni aggályok az elmúlt néhány évben folyamatosan fókuszban voltak, de az on-premise megoldások sem tökéletesek. Mit válasszunk?

a melléklet támogatója a Cisco Systems

Hirdetés

Így mond all-int a Cisco, ha infrastruktúrát készít

A hiperkonvergens infrastruktúrák úgy biztosítják a felhő gyorsaságát és rugalmasságát, hogy a bizalmas adatokat nem kell külső szolgáltatóra bízni. A Cisco Hyperflex all-in-one megoldásába pedig már multi-cloud platformok is integrálhatók.

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.