Tudja milyen az, ha egy vödör jeges vizet öntenek a nyakába? Mark Zuckerberg, Satya Nadella és sok más IT-s nagykutya már igen. És mindezt önként, dalolva.

Előre elnézést kérünk, mivel a mostani téma nem feltétlenül illeszkedik hajszálpontosan a tematikánkban. De nyáron, az uborkaszezon kellős közepén talán megbocsátható, ha egy rövid kitekintés erejéig megmutatjuk az informatikai szektor legnagyobb alakjainak emberi oldalát. Mert hogy ilyen is van!

Hideg vizet a Zuckerbergre!

A történet onnan indul, hogy indult egy Ice Bucket Challenge nevű kezdeményezés, amelynek célja, hogy az ALS vagy más néven Lou Gehring-betegségben szenvedők kezelésére minél több adomány gyűljön össze. Aki magára önt egy vödör jeges vizet, az kihívhat három másik személyt, akiknek szintén meg kell ezt tenni 24 órán belül, különben adakozniuk kell a nemes célra. Természetesen aki megcsinálja a próbát, az attól még adakozhat is.

Valószínűleg így tett a Facebook alapítója is, akihez gyorsan elért a lánc. Rajta kívül több más híres informatikai cég vezetője is túlesett már a procedúrán. Így például a Microsoft vezére, Satya Nadella vagy a Twitter-főnök Dick Costolo. Mark Zuckerberg egyébként a Microsoft-alapító Bill Gateset, a Facebook ügyvezetői teendőit ellátó Sheryl Sandberget és a Netflix vezetőjét, Reed Hastingset invitálta egy kis fürdőzésre.

És most jöjjenek a bizonyítékok:

 

 

Közösség & HR

20 dollárba kerülne lelőni az összes hallgatózó mikrofont

Amerikai egyetemi kutatók fejlesztettek ki egy olcsón gyártható, karkötőre emlékeztető szerkezetet, amely összezavarja a viselője környezetében működő mikrofonokat.
 
Hirdetés

Az MI-k már a spjázban vannak - Magyarországon is

Nemcsak az autóipar, vagy az olyan tech óriások, mint az Amazon használhatnak ma már tanulásra képes gépeket, egyre több az izgalmas alkalmazási terület, akár itthon is.

A hatékonyság növelésének vágya az adatok mentésének és helyreállításának világában is erőteljesen jelentkezik. Nézzük, milyen trendek bontakoznak ki idén!

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.