A Preview verzióval párhuzamosan az Office Mobile app továbbra is elérhető.

A Microsoft hivatalos blogjában jelentette be az örömhírt, mely szerint letölthető váltak az Office alkalmazások androidos verziói. Ezzel majdnem a végére ért a vállalat annak a 12 hónap óta tartó folyamatnak, amely során egy csak desktop verzióban létező szoftvernek több platformra is elkészítette annak mobilos, táblagépes kiadásait.

Az Excel, Word, Power Point androidos, mobilos kiadásai ugyanazokat a funkciókat biztosítják, mint számítógépen. Új dokumentumok hozhatók létre, a már meglévők szerkeszthetők, a csoportmunkát kommentelési, megosztási lehetőségek segítik. Az alkalmazásokat alaposan becsatornázták a felhő szolgáltatók eléréseivel, így a fájlokat a OneDrive mellett a Dropbox, Box, Google Drive fiókokba is elmenthetjük, illetve onnan meg is nyithatjuk őket.

A Preview kiadás a Microsoft esetében azt jelenti, hogy bárki hozzáférhet, de ez még nem a végleges, széles körben terjesztett verzió. A letöltésnek mindössze annyi feltétele van, hogy a felhasználónak csatlakoznia kell az Office for Android nevű Google+ közösséghez, jelezni, hogy tesztelni szeretné az appokat, ami után kap egy közvetlen linket az alkalmazás letöltéséhez.

A tesztelőktől a Microsoft azt kéri, hogy osszák meg a közösséggel a tapasztalatokat, mert az év elején az Office táblagépes tesztjénél ez már egyszer jól működött. Mivel nem végleges, bár funkcióiban teljes alkalmazásokról van szó, a MS az Office Mobile for Android nevű szoftvert továbbra is elérhetővé teszi, és valószínűleg egy későbbi időpontban vonja vissza, amikor a különálló androidos kiadások megkapják végleges formájukat.

A kompatibilitási listában nem szerepel semmi kirívó, azaz a Word, Excel, Power Point appok minden 4.4.x verziójú, vagy annál újabb rendszert futtató mobilra letölthető, amelyeknek legalább 1 GB RAM-mal kell rendelkezniük. 

Konzumer tech

Minden második megzsarolt szervezet fizet a feloldókulcsért

A Proofpoint kutatása szerint a szervezetek kétharmadát érte támadás. A zsarolók pedig egyre mohóbbak.
 
Nyakunkon a ransomware 2.0, de szerencsére van ellenszer az elődeinél fejlettebb fenyegetésekre.

a melléklet támogatója az Euro One

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.