Közösség & HR

Mennyit is keres most egy IT-szakember? Itt egy válasz...

A No Fluff Jobs állásportál friss felmérése szerint továbbra is sokat, és ezt most maguk az alkalmazottak erősítették meg.
 
Rendesen félremegy a digitális transzformációs projektek nagy része
Miközben tízből nyolc cégnél tervezik, hogy nagyon ráfekszenek a digitális átállásra, csak tízből három esetben sikerül elérni a kitűzött célokat – derül ki a BCG kutatásából.
Oroszlányban campus hálózatra kapcsolták az önvezető targoncákat
A BorgWarner Kft. telephelyén tesztelik, hogyan teljesít a campus hálózat egy az iparban már létező területen, az önvezető anyagmozgatásban.
A hét kérdésére Sárándi Attila, a MÁV SZK IT-üzletág vezetője válaszol
Informatikailag is egységesebb lesz a Volán és a MÁV. Az első lépések egyike a jegyértékesítés összevonása.
Nem találta meg csapatába az optimális jelöltet? Itt vannak az okok
A munkaerőhiány sok IT-vezetőt arra csábít, hogy a kelleténél nagyobb legyen a kompromisszumkészsége a felvételi interjúkon.
Kényszerből csinálhat saját keresőt az Apple
A hírek szerint Cupertino a Google-lel meglévő gyümölcsöző együttműködés esetleges bírósági beszüntetése miatt készíthet önálló megoldást.
Zavartalanul zakatol a Microsoft felhője
A vállalat újabb erős negyedévet zárt, bár a befektetőket ezzel sem sikerült lenyűgöznie.
Nyakunkon a no-code generáció. De rossz ez?
Miért csak most kapták fel a no-code szoftverfejlesztési koncepciót? A TechCrunch szerint ez generációs kérdés is.
Meghekkelték Trump kampányoldalát
A honlap felett gyorsan visszaszerezték az irányítást és az illetékesek szerint semmilyen fontos adat nem jutott a támadókhoz. Akiknek amúgy az elnök egy korábbi kinyilatkoztatása alapján minimum 197-es IQ-val kellett rendelkezni.
Űrszemétszedésre készül a SpaceX
A vállalat ambiciózus terveket közölt az űr felfedezésének egyik legnagyobb kihívásával kapcsolatban, ami nem más, mint az ott keringő és egyre szaporodó kozmikus hulladék.
A cloudos játékból sem maradhat ki a Facebook
A közösségi óriás is beszáll a streamelt játékok piacára. Tanulva egyes korábbi próbálkozók hibájából, a Facebook óvatosan indít.
Hirdetés

Van olyan tanácsadó, aki pénzt hoz?!

Pedig külső szemlélőként csak annyit mutat meg, hogy miből van hiány és miből van fölösleg. Ám ha szoftverlicencekről van szó, ez százmilliókat is érhet – megtakarításban.

Érdemes-e használt szoftvert venni a vállalatnak? És ha igen, hogyan? Egy biztos, nem úgy, mint egy használt autót.

a melléklet támogatója az IPR-Insights

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.