Interjú a mobilitás app integráció szakértő e6 Integrations ügyvezetőivel. (x)

Ma már egyértelmű, hogy a digitalizáció egy véget nem érő folyamat, és a szolgáltatóknak egy organikusan fejlődő ökoszisztémában kell helytállni. A folyamatos fejlődés és átalakulás része, hogy több, akár különböző szolgáltatásra kifejlesztett alkalmazás vagy digitális szolgáltatás egy pillanat alatt kerülhet egy ernyő alá a digitális térben. Ennek oka sok minden lehet, pl.  felvásárlás, átszervezés vagy racionalizálás a cégek, cégcsoportok vagy intézmények életében.

Ennek oka lehet felvásárlás, átszervezés vagy ...

Ahogy Kánvási Zoltán, a MuleSoft platformon integráló e6 Integrations Kft. ügyvezetője fogalmaz: "Itt jön a képbe az alkalmazás integráció, hiszen ezeket az alkalmazásokat működésben kell tartani egy átszervezés, szervezeti változás után is, ráadásul úgy, hogy a felhasználó csak pozitív változásokat észleljen."

"Vegyük például a közösségi közlekedést. Nekem, mint felhasználónak egyáltalán nem mindegy, hogy hány alkalmazásban kell regisztrálnom, ahhoz, hogy megszervezzem a hétvégi utazásomat a Balatonra, hányszor és hogyan kérik el a bankkártya adataimat és milyen gyorsan kapom meg végül a menetjegyeket" - mondja László és hozzáteszi: "Bár nem látszik, de ebben a folyamatban legalább 6-8 rendszer vesz részt. Ha nem jól működnek együtt ezek a rendszerek, akkor nem jó az ügyfélélmény, aminek komoly hatásai lehetnek a felhasználói számokra és végül a teljes digitalizációs folyamat kerülhet veszélybe. Egy jó integráció azt jelenti, hogy mind a megvalósítás, mind a megvalósított üzleti folyamat gyors és hatékony."
 

László János és Kánvási Zoltán 2018-ban alapították az e6 Integrations Kft-t. Víziójuk az volt, hogy olyan szoftverintegrációs szolgáltatást nyújtsanak, ami viszonylag kis fejlesztési kapacitás segítségével, gyorsan és költséghatékonyan tud megoldást nyújtani a digitális térben növekvő vállalatoknak. A MuleSoft partnereként az elképzelés életképesnek bizonyult, az e6 sikeres projekteket bonyolított le kereskedelem és mobilitás területén.


Az e6 Integrations rendszeresen méri és számokkal dokumentálja a projektek megvalósulását és utóéletét. A cég adatai szerint a MuleSoft platformon, a MuleSoft módszertanával elvégzett integráció, akár 50%-kal gyorsabb és alacsonyabb költségű a hagyományos eszközökhöz és gyakorlathoz képest.

Sikertörténet a MOL Move applikáció bevezetése, amit a MOL Digital Factory és az e6 kollégái most kapcsoltak össze a MOL Limo és a MOL Plugee alkalmazásokkal. Ezzel az integrációval ma már lehetséges a keresztregisztráció, ezen felül pedig az autótöltésért, valamint a megtett kilométerekért is a MOL Move-ban kapja meg a felhasználó a jutalompontjait.

"A MOL Digital Factory jól látja, hogy a sokszereplős mobilitási piacon, pl. autóbérlésnél, sok múlik a felhasználói élményen" – mondja Zoltán. "Hab a tortán, hogy az alkalmazások integrálása nem csak zökkenőmentes ügyfélélményt eredményez, de számos marketing és CRM eszköz számra is megnyitja a kaput. Például egy nagyobb felhasználói bázis további szegmentációjára lehetőséget biztosít, így személyre szabottabb ajánlatokkal lehet megkeresni az ügyfeleket."

"Ha rendszerek összekapcsolása a feladat, akkor ezt megtehetjük az úgynevezett "spagetti modellel", azaz minden rendszert minden más rendszerrel közvetlenül kapcsolunk össze, vagy egy összekötő komponenst használunk, amibe minden más rendszer becsatlakozik. Ilyen platform a MuleSoft" – mondja János.

A MuleSoft rendszer segítségével gyorsan lehet integrálni az alkalmazásokat, mivel az API-led connectivity technológia lépésekre bontja az integrációs folyamatot. Ez a módszer annyira bevált, hogy az iparágban kezd egyre inkább meghonosulni.
 

 

Mobilitás

TeslaMate-fiókok szivárogtatnak érzékeny információkat a Teslákról

Ez most kivételesen nem amiatt van, mert Elon Muskot nagyon leköti az X felemeléséért és a Mars meghódításáért vívott küzdelme.
 
A világ a "cloud first" stratégiát követi. Nem kérdés, hogy a IT-biztonságnak is azzal kell tartania a tempót, de nem felejtheti, hogy honnan startolt.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.