A Microsoft Office névre halgató alkalmazás egyben tartalmazza a Word, az Excel és a PowerPoint alapvető funkcióit.

A redmondi óriás még a tavaly novemberi Ignite konferencián jelentette be, hogy a külön alkalmazások után elkészíti népszerű irodai szoftvereinek egybe csomagolt androidos verzióját is. Az ígéret betartására csak mostanáig kellett várni.

Könnyed saláta

A Play Áruházban nemrégiben megjelent Microsoft Office a Word, az Excel és a PowerPoint alapvető szolgáltatásait biztosítja egyetlen alkalmazásban. Így megnézhetők, szerkeszthetők szöveges fájlok, táblázatok, vagy akár prezentációk is. Lehetőség van microsoftos, illetve más szolgáltató cloud tárhelyével történő összakapcsolásra. Az ottani anyagok között kereshetünk és valós időben editálhatjuk azokat.

A funkciók között található a PDF-készítés fotókból, vagy az említett dedikált szoftverek bármelyikéből. Sőt egyéb feltétlek megléte esetén akár az ujjlenyomatunkkal is szignálhatjuk ezeket az állományokat. Az Office app alkalmas továbbá jegyzetek készítésére, vagy éppen QR-kód beolvasására.

A teljes funkcionalitás viszont nem várható el az amúgy ingyenes apptól. Ezt vagy alkalmazáson belüli vásárlással lehet feloldani, vagy ha a felhasználó rendelkezik Office 365-előfizetéssel, akkor alapból hozzáfér az irodai programcsomag bővített arzenáljához.

Még nem teljes a lefedettség

Bár az első reakciók alapvetően pozitívak, az új androidos Office-on azért még van mit dolgozni. Beszámolók szerint az app ugyanis (egyelőre) nem támogatja a tableteket, és nem működik együtt az Android-kompatibilis Chromebookokkal sem. Ez vélhetően csak időleges probléma, mivel a külön régebb óta elérhető Word, Excel és PowerPoint esetében mindezt már megoldották.  

Az Office-nak van mit behoznia, hiszen a külön irodai appokat sok százmilliószor töltötték már le androidos eszközökre. A start mindenesetre nem rossz: a héten megjelent közös csomag már 50 millió installálás felett jár, a felhasználói visszajelzések pedig 4,5 csillagon állnak. 

Mobilitás

Villanypóznákon is átmászik a Facebook kábelező robotja

A közösségi behemót jól felfogott érdeke, hogy minél több ember számára legyen elérhető és megfizethető internetszolgáltatás. Ennek támogatására szolgál a frissen bemutatott új projekt is.
 
Hirdetés

Így építhető fel a jövő adatokból

Az elmúlt hónapokban minden korábbinál jobban felértékelődött a vállalatok adatvagyona.

Már Budapesten is van olyan előadás, amit wifihálózat és mobiltelefon segítségével tettek interaktívvá.

a melléklet támogatója a TP-Link Magyarország

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.