A Microsoft Office névre halgató alkalmazás egyben tartalmazza a Word, az Excel és a PowerPoint alapvető funkcióit.

A redmondi óriás még a tavaly novemberi Ignite konferencián jelentette be, hogy a külön alkalmazások után elkészíti népszerű irodai szoftvereinek egybe csomagolt androidos verzióját is. Az ígéret betartására csak mostanáig kellett várni.

Könnyed saláta

A Play Áruházban nemrégiben megjelent Microsoft Office a Word, az Excel és a PowerPoint alapvető szolgáltatásait biztosítja egyetlen alkalmazásban. Így megnézhetők, szerkeszthetők szöveges fájlok, táblázatok, vagy akár prezentációk is. Lehetőség van microsoftos, illetve más szolgáltató cloud tárhelyével történő összakapcsolásra. Az ottani anyagok között kereshetünk és valós időben editálhatjuk azokat.

A funkciók között található a PDF-készítés fotókból, vagy az említett dedikált szoftverek bármelyikéből. Sőt egyéb feltétlek megléte esetén akár az ujjlenyomatunkkal is szignálhatjuk ezeket az állományokat. Az Office app alkalmas továbbá jegyzetek készítésére, vagy éppen QR-kód beolvasására.

A teljes funkcionalitás viszont nem várható el az amúgy ingyenes apptól. Ezt vagy alkalmazáson belüli vásárlással lehet feloldani, vagy ha a felhasználó rendelkezik Office 365-előfizetéssel, akkor alapból hozzáfér az irodai programcsomag bővített arzenáljához.

Még nem teljes a lefedettség

Bár az első reakciók alapvetően pozitívak, az új androidos Office-on azért még van mit dolgozni. Beszámolók szerint az app ugyanis (egyelőre) nem támogatja a tableteket, és nem működik együtt az Android-kompatibilis Chromebookokkal sem. Ez vélhetően csak időleges probléma, mivel a külön régebb óta elérhető Word, Excel és PowerPoint esetében mindezt már megoldották.  

Az Office-nak van mit behoznia, hiszen a külön irodai appokat sok százmilliószor töltötték már le androidos eszközökre. A start mindenesetre nem rossz: a héten megjelent közös csomag már 50 millió installálás felett jár, a felhasználói visszajelzések pedig 4,5 csillagon állnak. 

Mobilitás

Így nyomja le a járvány az európai energiafelhasználást

Már csak néhány országban lehet valamivel magasabb a fogyasztás, mint amekkora tavaly ilyenkor volt. Az olaszok ezekben a napokban már majdnem 30 százalékos visszaesésben vannak, de a magyarországi felhasználás is jóval elmarad 2019 áprilisától.
 
Hirdetés

Hátrányból előnyt kovácsolhat, aki meglépi a digitális átállást - most ingyenesen

A Cisco ingyenes hozzáférést biztosít Webex együttműködési platformjához a most csatlakozóknak, illetve bővítette az ingyenesen elérhető szolgáltatáskínálatot meglévő ügyfeleinek.

Az innovatív lehetőségek tárháza, a szemmel is látható költségmegtakarítás lehetősége, a munkavállalók egyre fokozódó igénye ellenére egy globális járvány kellett ahhoz, hogy villámgyorsan elterjedjen a távmunka. Milyen feltételei vannak, és lehet-e legalább olyan hatékonyan dolgozni otthonról, mint az irodából?

a melléklet támogatója a Cisco Magyarország

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.