Biztonság

A jó oldalon is készülnek az MI-modellek feltörésére

A sebezhetőségek feltárásának egyik módja, amikor különféle trükkökkel próbálják rendellenes működésre bírni a mesterséges intelligenciát, és ezeket az erőfeszítéseket is az automatizálás emelheti új szintre.
 
Fenyegetéssel sem lehet visszakényszeríteni az embereket az irodába
Hiába adták ki a nagy technológiai cégek, hogy vége a távmunkás lazaságnak, mert rombolja a működési hatékonyságot, az alkalmazottak ellenállnak – akár áldozatok árán is.
Éveken át tartó hanyagság vezetett az ausztrál gigahekkeléshez
A 9,5 millió személyt érintő adatlopási incidensből bírósági ügy kerekedett Ausztráliában, ami nem sok jót jelent a rendszereit hanyagul kezelő Optusra nézve.
Mégiscsak egy túlértékelt magnetofon lenne a ChatGPT?
A Szegedi Tudományegyetem kutatói nem fogalmaznak olyan karcosan, mint a neves elméleti fizikus, Michio Kaku, de a technológia lehetőségeit erősen korlátosnak tartják.
Kipenderítik a Kasperskyt az USA-ból
A Biden-adminisztráció szerint a biztonsági cég és a Kreml között túl könnyű az átjárás.
Az orosz propagandát már kiválóan szajkózzák az MI-chatbotok
A napokban közzétett kutatásból kiderül, hogy a legnépszerűbb MI-robotok tényleg kritika nélkül bármit átemelnek bármilyen online felületről, és sokszor jelölnek meg forrásként közismert dezinformációs oldalakat.
Úgy tűnik, az Apple elengedte a Vision Pro következő generációját
A hi-tech helyett állítólag egy olcsóbb modell fejlesztésére koncentrálnak, mert már most is alig pislákol az érdeklődés a 3500 dolláros MR-headsetek iránt.
Biztonságos szuperintelligenciát tervez az OpenAI-t elhagyó társalapító
Ilya Sutskever múlt hónapban távozott az OpenAI-tól, ahol egyike volt azoknak, akik tavaly megpróbálták eltávolítani a cég éléről Sam Altmant.
Nemcsak a gyártás állt le, de munkavállalói krízist is okozott egy hekkertámadás
A világ egyik legjelentősebb targoncagyártója maximum rossz példaként kerülhetne be a kríziskezelési tankönyvekbe.
Bezuhant, de szárnyalni fog a kevert valóság
A virtuális- és kevert valóságot megjelenítő headsetek forgalma ugyan a harmadára esett az első negyedévben, de az IDC szerint innentől már csak meredeken felfelé vezet az út.
Tucatnyi bankárt tettek utcára a "billentyűzet aktivitásának szimulációja" miatt
A digitális munkavégzést imitáló alkalmazások a világjárvány során terjedtek el szélesebb körben, de úgy tűnik, hogy sokan az irodába visszatérve sem mondtak le róluk.
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.