Piaci hírek

Lepacsizott az Amazon a német versenyhivatallal, de máris jön az újabb ügy

Az online birodalom megússza a bírságot, és 30 napon belül megteszi a szükséges változtatásokat, amelyekre az év eleje óta zajló trösztellenes vizsgálat értelmében szükség lehet. Ugyanakkor az EU pont ma indított újabb, drágának ígérkező aktát.
 
Maximum egymástól rabolhatnak a gyártók az infokom eszközök piacán
A Gartner friss előrejelzése nem sok jóval kecsegtet sem a PC-k, sem a táblagépek, sem a mobiltelefonok szegmensében. Egy helyben fog topogni a világ.
Ősztől a Firefox is megbélyegzi a HTTP-s weboldalakat
A 70-es Firefoxban a titkosítás nélkül kommunikáló weboldalak mellett ott virít a "nem biztonságos" felirat.
A képzett munkavállalók hiánya miatt aggódnak a cégvezetők
A PwC globális felmérése szerint az utóbbi években nagyott nőtt azoknak a vezérigazgatóknak a száma, akik a szervezeten belül fellelhető szakképzettségi problémákat tekintik a fejlődés gátjának.
Úgy nehéz, ha a felső vezetők tojnak az IT-biztonságra
Egy friss felmérés szerint a C-szintű menedzserek hozzáállása is minőstett biztonsági kockázatokat jelent az informatikai szervezetekre.
Appot kaptak a budapesti sportkedvelők
Már letölthető az az ingyenes alkalmazás, amellyel a mozgást kedvelő fővárosiak könnyebben tájékozódhatnak a környékükön elérhető lehetőségekről, eseményekről.
Egyelőre nem lesz a Broadcomé a Symantec
A Reuters értesülései szerint megakadtak a tárgyalások, mert nem tudtak megállapodni az árról. Megzuhant a Symantec árfolyama.
Népszava: bevásárolná magát az állam a Telenorba
A vállalat negyedét venné meg az Antenna Hungárián keresztül. Még az idén lezongoráznák az adásvételt – állítja a lap.
Októberben az Apple társalapítója osztja az észt Budapesten
A CIB Bank és az Intesa Sanpaolo hozza Budapestre Steve Wozniakot. A Novathon konferencián tart előadást.
Sokasodnak a problémák a Facebook Librája előtt
A közösségi hálózat egy hónapja bemutatott digitális valutája lehet, hogy sosem indul be. Az USA-ban épp egy személyre szabott tiltás tervezete jár körbe a képviselők között.
Irtózatos nehezen felejtenek a gépi tanuló rendszerek
Esetenként a lehetetlennel határos dolog véglegesen törölni belőlük egy-egy meghatározott adatot, amire pedig gyakran lesz majd szükség például a GDPR-megfelelőség miatt.
Könnyen érthető, de fejlett védelmi megoldások nélkül nehezen elhárítható módszert követnek a bizalmas információk ellopására utazó kiberbűnözők.
A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.