Cloud & big data

IKEA bútorok összeszerelésével szívatják az ipari robotokat

Az USC kutatói olyan tesztkörnyezetet fejlesztettek ki, amely reményeik szerint alkalmas lesz az összetett manipulációs feladatok hatékonyságának mérésére és felgyorsítására.
 
Budapest egyelőre nem ideális startup-helyszín
Két év alatt Magyarország 10, Budapest 33 helyet esett vissza a Startup Blink rangsorán.
Nem is róla szólt a hír, mégis a Slack szenvedte meg
A magyar felhasználóknak is van benne némi része: sokan használják a Microsoft Teamst.
A küszöbön álló brexit durván meglódította az ír szerverpiacot
A Context statisztikája szerint a brit vállalkozások egy csomót költenek adatközponti fejlesztésekre az uniós ír területen, hogy ne kenődjenek majd fel a szigorú EU-s adatvédelmi szabályozásra.
Nyomtatott autókról álmodik egy izraeli startup
A Modix új, XXL-es méretű 3D nyomtatójával már majdnem lehetséges. A frankfurti Formnexten mutatták be.
A biztonság nem egy utólag beépíthető funkció
Az Apple vezérigazgatója a Salesforce éves rendezvényén osztott meg újabb gondolatokat arról, hogy mi a gond a felhasználói adatok gátlástalan begyűjtésére épülő modellekkel.
Döcögősen indult a Google játékszolgáltatása
A Stadia néhány maréknyi címmel startolt, de a cég cunamit ígér jövőre. A lefedett régiók között Magyarország egyelőre nincs benne.
A DigiIMobilnak is van 5G-s bázisállomása
A frekvenciapályázatból kizárt szolgáltató élesben teszteli a technológiát. A budapesti székhelyén telepített 5G-s bázisállomást.
Újabb magáncégek csatlakoztak a NASA holdmissziójához
A beszállítói program eddigi 9 résztvevőjéhez további 5 társaság csatlakozott, köztük a Blue Origin és a SpaceX űrvállalatok is.
A Gutenberg-galaxis még az internetnek is ellenáll
Habár a napilapok és egyéb nyomtatott újságok szinte kivétel nélkül szenvednek, ha éppen nem húzták máris le a rolót, a könyvnyomtatás még a webes korszakban is kifizetődő.
A kongresszust is érdekli, hogy mit művel a Google az egészségügyi adatokkal
Lehet, hogy szabályos a Google és egy egészségügyi szolgáltató sok millió felhasználót érintő közös projektje, de ezek a szabályok sokak szerint már régen elavultak.
Nem elég beszélni róla, tenni is kell azért, hogy jövőállóbbak legyenek a vállalatok. Szerencsére ebben rengeteg technológia áll már a rendelkezésre, csak győzzünk válogatni közöttük.

a melléklet támogatója az Invitech

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.