A Motorola által fémjelzett készülék hatalmas lesz és ki is szivárgott róla az első hivatalos fotó.

Annak ellenére, hogy a Google inkább az Android One projekt és India felé fordult teljes mellszélességgel, egyre több jel utal arra, hogy a Nexus vonalat sem hanyagolják. A legutóbb kiszivárgó fotók még egy csak nehezen beazonosítható mobilt mutattak, az újjáéledő @evleaks azonban most egy hivataloshoz közeli fotót osztott meg a nagyvilággal.

Hamisítatlan Motorola

A dolog érdekessége, hogy az @evleaks gazdája, a kémfotók és iparági értesülések pápája, Evan Bass pár héttel ezelőtt visszavonult hatalmas rajongótömeget vonzó tevékenységétől, most azonban kivételt tett, mivel mindig is a Nexus mobilokról közölt fél- vagy nem hivatalos képek hozták számára a legnagyobb forgalmat és felhajtást.

Az egyelőre mindenféle megerősítést nélkülöző fotón elméletileg a Motorola által gyártott Nexus 6 látható, ami elsőként lépteti be a szériát a phablet kategóriába. A hírek szerinti 5,9 colos kijelzőn kívül Qualcomm Snapdragon 805-ös chipset, négymagos, magonként 2,65 GHz-es, Krait 450 processzor, valamint 3 GB RAM jellemzi a mobilt, ami mellé egy 13 megapixeles, optikai képstabilizátorral ellátott, dupla LED-es vaku társul. Az akkumulátor egy 320 mAh-s darab, ami a unibody kialakítás miatt házilag nem eltávolítható.

A fényképen (vagy inkább digitális fájlon) egy vékony kávájú, karcsú készülék látható, amin már az Android új, L verziójának nyitóképe fedezhető fel. Az oldalsó részen látható vékony betétekből arra ehet következtetni, hogy a keret nagy eséllyel fémből készül, és a hézagokra a vétel erősítése miatt volt szükség. További apró, de fontos részlet a jobboldalon látható bekapcsoló- és hangerőgombok, amelyek a könnyebb kezelhetőség miatt lentebb költöztek a szokásosnál.

Hamarosan jön a premier

A fotó megjelenése előtt nem sokkal egy rövid, viccesre vett videó is kikerült a netre, ami egyértelműen az elkövetkező Nexus mobilt és az Android L rendszert népszerűsíti. Mindebből az valószínűsíthető, hogy a premier napja hamarosan eljön, sőt, az is elképzelhető, hogy egy füst alatt a HTC-vel összeboronált Nexus 9 táblagép is be fog mutatkozni.

Hirdetés
Konzumer tech

Megállíthatatlannak tűnik a mobile money

A következő években felhasználóik számát és közvetett jelentőségüket tekintve is nagy felfutás előtt állnak a mobil alapú fizetési megoldások.
 
Hirdetés
Hirdetés

A profik már nindzsákkal védik a szervereket

Hogyan igazodjunk el, és főleg mire figyeljünk a szolgáltatásként rendelhető virtuális szerverek között?

Jó hír: ehhez rendelkezésre állnak a megfelelő eszközök. Az általánossá váló távmunka még jobban ráirányította a figyelmet, hogy az adatok biztosítása nem csak a cloud szolgáltatók, hanem legalább akkora részben a megrendelők felelőssége is.

a melléklet támogatója a Servergarden

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.