Lekerekített, lágy formák és írisz-szkenner - kiszivárgott a dél-koreai vállalat következő okostelefonjának kémfotója.

A dél-koreai gyártó következő zászlóshajójának tartott okostelefonjáról több információ kiszivárgott már, de egészen mostanáig csak találgathattunk arról, hogyan is fog kinézni. Noha óriási újításokra napjainkban már nem nagyon lehet számítani a mobileszközök piacán, azért érdemes egy pillantást vetni arra a képre, ami nemrég került fel Evan Blass Twitterére.

A képek tanúsága szerint az új Samsung Galaxy Note 7 is oldalt hajlított kijelzőt kap, illetve egy írisz-szkenner is felkerült rá, biometriai azonosító modulként. Három telefon látható a képen, egy ónix fekete, egy titánezüst és egy úgynevezett korall kék változat tekinthető meg. Érdemes megjegyezni, hogy habár a Samsung saját színvilágot használ telefonjainál, gyakran a helyi szolgáltatókon múlik, hogy végül melyik változat, változatok kerülnek be a kínálatba.

Egészen közelről megvizsgálva egyébként látszik az érintőceruza is. Szemből a telefon jobb alsó sarkánál dudorodik ki a pontos vonalvezetést lehetővé tevő stylus ceruza. Lássuk a képet (kattintásra nagyobb méretben is megtekinthető):

(a képre kattintva nagyítható)

Mit tud még?

És hogy mi történt a hatos modellel? Hiszen az előző változat még Samsung Galaxy Note 5 néven futott. Nos, a dél-koreaiak úgy döntöttek, hogy egyszerűen kihagyják, azt sugallva ezzel, hogy az új generáció ekkora ugrást jelent az előzőhöz képest.

Hivatalosan meg nem erősített értesülések szerint egyébként az előd 5,7 inch méretű kijelzőjét örökli, de töltéséről és vezetékes csatlakozásáról már egy USB-C port gondoskodik majd. Szoftveresen is frissülni fog, a TouchWiz felület jelentős változáson esik át. A Samsung által használt, telefonját a többi gyártótól megkülönböztetni hivatott, saját fejlesztésű kezelőfelülete a pletykák szerint nevet is fog váltani: a jövőben vélhetően Grace-ként ismerjük majd. Erről egyébként az olasz HDblog két hete egy videót is közzétett:

Megjelenésére akár egy hónapon belül sor kerülhet. A Samsung Note sorozatának új tagjai rendszerint a berlini IFA kiállításon szoktak hivatalosan is bemutatkozni, melyet augusztus végén tartanak Németországban. Egyes – meg nem erősített – értesülések szerint azonban már a következő hónap elején felbukkanhat az okostelefon. Legkésőbb azonban szeptember elejéig debütálnia kellene, hiszen az első őszi hónap közismerten az új iPhone megjelenésének ideje.

Konzumer tech

500 ezer megrendelőnél jár a Starlink űrinternete

Már majdnem másfél ezer holdat állítottak pályára, a rendszer bétatesztjét is lezavarnák a nyár végéig.
 
Májusi mellékletünkben az IT infrastruktúra automatizálásának aktuális kérdéseit járjuk körül, figyelembe véve az üzemeltetői és a fejlesztői megfontolásokat is.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.