Az Invitech kilencedik alkalommal hirdette meg innovációs versenyét.
Hirdetés
 

Az Effekteam Egyesület (korábbi nevén Magyar Adományozói Fórum) szakmai együttműködésével kiírt pályázat InnoMax pályázat idén a nonprofit szervezetek innovatív törekvéseire fókuszált. A kiíró négy témát jelölt meg: fenntarthatóság, oktatás-nevelés, egészségügy, valamint esélyegyenlőség-felzárkóztatás.

A pályázatokat zsűri bírálta el, melynek tagja volt dr. Molnár Klára, az Effekteam Egyesület igazgatója; dr. Solymár Károly Balázs helyettes államtitkár (Nemzeti Fejlesztési Minisztérium), Chikán Attila, az ALTEO Group vezérigazgatója; Krisán László, a KAVOSZ vezérigazgatója; valamint az Invitech képviseletében Bőthe Csaba marketing és üzleti támogatások igazgató és Marton László vállalati és kormányzati főigazgató. Emellett kiosztottak egy közönségdíjat is.

A nyerteseknek az Invitech a szakmai konzultáción felül anyagi támogatást is nyújt.

Iskolai csodák palotájától a környezettudatosságig

A Pro Ludovico Alapítvány, amely a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma támnogatására jött létre, a gimnázium tudományos, oktatási célú úgynevezett lézerbarlangjának bővítéséhez nyert támogatást. A lézerbarlang a diákok és tanárok közös munkájának eredménye, egy kis Csodák Palotája, ahol a diákok akár saját ötleteiket is megvalósíthatják. Az alapítvány, amely pályázatával a közönségdíjat is elnyerte, a támogatást egy animációs lézerprojektor építésére és programozására kívánja fordítani.

Az Emberség Erejével Alapítvány a MiEGYmás nevű társasjáték mobil verziójának tervével nyert. A projekt célja a társadalmi felelősségvállalást, a szolidaritást népszerűsítő és oktató társasjáték széles körben való elterjesztése.

A Jobbulást Alapítvány egy olyan online felület tervével nyert, amely az egészségügyi ellátás feltételeinek javítását, az ellátórendszer hatékonyságának és betegközpontúságának növelését kívánja segíteni. A felületen a betegek megoszthatják az egyes egészségügyi intézményekben szerzett tapasztalataikat, így segítve más betegek hiteles tájékoztatását.

A szintén díjazott Felelős Gasztrohős Alapítvány egy a környezettudatos táplálkozást segítő applikáció továbbfejlesztésére fordítja az elnyert támogatást. Az applikáción keresztül a vendéglátóhelyeket lehet értékelni például a helyi alapanyagok használatának szempontjából, de a köztéri ivókutakat is be lehet rajta jelölni egy térképen.

Végül, de nem utolsósorban a zsűri díjazta a Nem Adjuk Fel Szociális Szövetkezet pályázatát. A szövetkezet az általa üzemeltetett étteremben sérült felszolgálókat foglalkoztat, és olyan infokommunikációs fejlesztésekre fordítja a támogatást, amelyek segítik az ott dolgozók munkáját.

Indul a kistelepüléseket támogató pályázat

Az ünnepélyes díjátadón az Invitech ismét bejelentette, hogy a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségével együttműködésben – a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok pályázathoz kapcsolódva – „Okostelepülés” elnevezéssel új kategóriát indít az InnoMax keretében kistelepülések részére. A díjra és az azzal járó támogatásra olyan ötletekkel lehet pályázni, melyek javítják a kistelepülések lakosságmegtartó képességét például azzal, hogy segítik az ott lakók helyi kommunikációját és az ott működő vállalkozások fejlődését. A kistelepüléseknek szóló pályázatot az Invitech a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) által évente kiírt Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok pályázatához kapcsolódva írja ki. Az elnyerhető támogatás legfeljebb félmillió forint.

Piaci hírek

A koronavírus kifektette a kereskedők mesterséges intelligenciáit

Olyan tömegben kezdtek az emberek egyik napról a másikra új termékcsoportokra keresni, hogy az automatizált folyamatokat irányító algoritmusok nem tudták követni.
 
A biztonság kiszervezéséhez komoly bizalmi tőke kell, ami lassan épül fel, de tartósabb is, mint a betyárbecsület.

a melléklet támogatója a Euro One

Hirdetés

Így érdemes kialakítani a biztonságfelügyeletet

A jó példákért nem kell messze menni. Az alábbiakban csupa magyarországi bevált gyakorlat következik.

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Mi köze az IBM licencszerződések apró betűs kitételeinek ahhoz, hogy a Microsoft Windows Server 2008 életciklusának végéhez ér? Rogányi Dániel (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.