A hazai informatikai vezetőket összefogó szövetség a hagyományokhoz híven 2018-ban is szeretné megtalálni az ország legrátermettebb IT-vezetőjét.
Hirdetés
 

Több mint másfél évtizedes múltra tekint vissza a Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) által életre hívott Az év CIO-ja díj. Nem meglepő tehát, hogy a huszadik születésnapját tavaly ünneplő szakmai szervezet idén is várja az ajánlásokat, jelentkezéseket.

Elismerés az arra érdemeseknek

A VISZ a pályázattal az informatikai vezetők tevékenységének fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet, valamint szeretné elismerni a díjjal az évek során kiemelkedő teljesítményt nyújtó CIO-k munkáját. A 2002 óta odaítélt cím nyertesét ezúttal is egy független szakmai bizottság fogja kiválasztani a pályázók közül. (A bizottsági munkában Dervenkár István, lapunk főszerkesztője is részt vesz.) Az írásos anyagok értékelését követően az esélyes jelölteknek személyes beszélgetés keretében kell számot adniuk kiemelkedő munkásságukról.

A szövetség jelöléseket vár a díjra szakmai szervezetektől, cégektől és a zsűri tagjaitól is. Az ajánlásokat július 30-ig várják a visztitkarsag@mvisz.hu címre egy rövid indoklás kíséretében, amelyből kiderül, miért lehet alkalmas az ajánlott személy az elismerés elnyerésére. A pályaművek beérkezési határideje 2018. augusztus 3.

A pályázatoknál többek között olyan kérdésekre várnak választ a kiírók, mint például milyen képességekkel rendelkezik egy jó CIO; a jelölt milyen innovatív megoldásokat vezetett be szervezeténél az utóbbi időben; milyen ötletekkel, projektekkel igyekszik a termelékenységet javítani; illetve melyek azok a IKT trendek, melyek érintik a pályázó által képviselt ágazatot, és hogyan tervezi az ezekhez történő kapcsolódást.

Tavalyi példaképek

Tavaly az elismerést Gál István, a FŐGÁZ Zrt. informatikai és üzemeltetési igazgatója kapta, aki 2017-től egyben az NKM Nemzeti Közművek Zrt. (korábban ENKSZ) vállalati szolgáltatások igazgatója is. A villamosmérnök végzettségű Gál több mint két évtizede dolgozik az informatikai szakmában. Kipróbálhatta magát szállítói és vállalati felhasználói oldalon egyaránt. Tapasztalt CIO-nak számít, pályája kezdete óta többször és több szektorban dolgozott informatikai vezetőként. Szállítói oldalon elsősorban üzleti intelligenciával, adatbányászattal és határterületeivel foglalkozott.

A 2017-es díjkiosztón egy másik nyertes is örülhetett. A VISZ 2016-ban alapította ugyanis a Braun Péter-díjat. A szövetség 2016-ban elhunyt elnökének nevét viselő díjjal a legtehetségesebb 35 év alatti CIO munkáját ismerik el. Ezt tavaly Kada Zsolt, a GIRO Zrt. CIO-ja kapta.

Közösség & HR

Leszámolnak a kormányzati portálok PDF-szörnyeivel

Sajnos nem nálunk, hanem a briteknél. A HTML egyszerűbben használható, karbantartható és kereshető is – ráadásul mobilon is működik.
 
A szállodaipar soha nem látott hatékonysággal képes kiszolgálni a pihenést és a kikapcsolódást. Ugyanakkor rengeteg munka és erőforrás van mögötte, hogy ön ezt cikket hotelszobája kényelméből olvashatja.

a melléklet támogatója a TP-Link

Reakció „A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál” című cikkünkre, amely a CIO Hungary 2018 konferencia tudásmegosztást segítő programjának tapasztalatait foglalta össze.

A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.