A böngészőben nemrégiben talált hiba súlyos fenyegetést jelent, ezért mindenkinek ajánlott ellenőrizni, hogy a program legújabb verziója fut-e a gépén.

A lehető legrosszabb típusú sérülékenységre hívta fel a figyelmet a Google. A cég böngészőjében ugyanis olyan hibára bukkantak, amely nem csupán veszélyes kiskaput nyit a bűnözőknek, de azt a jelek szerint már aktívan ki is használják bizonyos hekkercsoportok.

A Chrome védelmére már elkészült a megfelelő javítás, amely Mac és Linux rendszereken a 104.0.5112.101-es, Windowson pedig a 104.0.5112.102/101-es verzióra frissíti a böngészőt. A patch elméletileg automatikusan települ a Chrome-ot használó gépekre, de a probléma súlyosságára való tekintettel minden felhasználónak és szervezetnek érdemes ellenőriznie, hogy pontosan milyen verzió fut aktuálisan.

A Google bejegyzésében CVE-2022-2856 kódnéven hivatkozott sérülékenységről a cég érthető módon szűkszavúan nyilatkozott. Bővebb tájékoztatás csak azt követően várható, amikor a rendszerek túlnyomó részében már bizonyosan a legújabb változat működik.

A szűkszavú közleményből nagyjából annyit lehet kihámozni, hogy a hiba kihasználásával többek között lehetséges válik egy rosszindulatú weboldalnak, hogy az a felhasználó gépén tetszőleges kódot futtathasson. Az ilyesmit pedig jobb elkerülni.

Biztonság

Nincs megállás, a Marsot is elkezdtük teleszemetelni

Eddig 7 tonnányi hulladékot sikerült elhinteni a vörös bolygón, ami egyelőre nem sok, de már most is érdemes odafigyelni rá.
 
Hirdetés

A munkaerő képzése a vállalat sikerének egyik záloga

A piaci versenyben az a cég tud élen maradni, amely lépést tart a fejlődő technológiával. Ez azonban csak megfelelően képzett alkalmazottakkal lehetséges.

Ahogy megindult az IT-szakemberekért a harc a munkaerőpiacon, úgy váltak egyre szofisztikáltabbá a képzést végző intézmények szolgáltatásai.

a melléklet támogatója a Green Fox Academy

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.