Közel negyedével nőttek a kínai Huawei Technologies távközlési vállalat bevételei 2010-ben. A vállalat a napokban jelentette be, hogy második legnagyobb elosztóközpontját Magyarországon hozza létre.
A Huawei hétfőn közzétett éves jelentése szerint a legnagyobb kínai távközlésieszköz-gyártó cég bevételei 2010-ben 24,2 százalékkal növekedtek, és elérték a 185,2 milliárd jüant (28,4 milliárd dollár). A vállalat a külföldi eladásai 33,8 százalékkal 120,4 milliárd jüanra ugrottak. A Huawei nettó nyeresége tavaly 30 százalékkal bővült, elérte a 23,8 milliárd jüant (3,6 milliárd dollár), ami a forgalom 12,8 százalékának felelt meg.

A növekedés elsősorban a távközlési hálózatok, berendezések és a globális szolgáltatások területén fokozódó keresletnek volt köszönhető - nyilatkozta Zsen Cseng-fej (Ren Zhengfei), a cég alapító elnöke.

140 országban A Huawei külföldi eladásai az összes értékesítésnek tavaly mintegy 65 százalékát tették ki, 5 százalékponttal többet, mint egy évvel korábban. A hazai piacon viszonylag szerényebb - 9,7 százalékos - bevételemelkedést értek el. A sencseni székhelyű távközlési vállalat a világ 140 országában van jelen termékeivel és megoldásaival, de az Egyesült Államokban eddig többször is kudarcot vallott a piaci terjeszkedéssel, így nem járt sikerrel a 3Com vagy a 2Wire akvizíciójával vagy a 3Leaf Systems szabadalmainak felvásárlásával sem.

A Huawei erős pozíciókkal rendelkezik Magyarországon is, így a kínai szállító végezheti el a Vodafone Magyarország következő generációs hálózatának kiépítését is. Ennek, valamint a további régiós terjeszkedési szándéknak is köszönhető, hogy a cég múlt héten bejelentette, felfuttatja magyarországi ellátóbázisának termelését, és így Magyarország lesz a Huawei második legnagyobb ellátóközpontja a világon. A Huawei Kínán kívül csak Brazíliában működtet ilyen központot.

Vodafone-Huawei: együtt gyorsulnak Magyarországon
Magyar egyetemistákat támogat a Huawei


A Huawei 2009-ben hozta létre Magyarországon kísérleti jelleggel a Europe Supply Center (ESC) elnevezésű ellátóközpontját azzal a céllal, hogy komplex ellátási hálózatot építsen ki a távközlési berendezésekkel kapcsolatos piaci igények kielégítésére a cég érdekeltségi területén Európában, az észak-afrikai és közel-keleti országokat felölelő Mena régióban, majd a későbbiekben Észak-Amerikában és a FÁK országokban. Az MTI tájékoztatása szerint a központ exportja tavaly 600 millió dollárt tett ki, az idén 100 százalékos növekedést várnak.

Fél Ausztráliát letölthették egy hekkertámadásban

A kontinensnyi ország második legnagyobb telkójánál történt súlyos incidens. A vizsgálatok még tartanak, de akár 10 millió ügyfél személyes adata is illetéktelen kezekbe kerülhetett.
 
Hirdetés

Budapestre jön és munkatársakat keres az Innovecs

A cégek digitális transzformációját segítő, szédítő tempóban növekvő vállalatnál kiemelt figyelmet fordítanak a csapattagok igényeire és jólétére.

Hirdetés

A munkaerő képzése a vállalat sikerének egyik záloga

A piaci versenyben az a cég tud élen maradni, amely lépést tart a fejlődő technológiával. Ez azonban csak megfelelően képzett alkalmazottakkal lehetséges.

Ahogy megindult az IT-szakemberekért a harc a munkaerőpiacon, úgy váltak egyre szofisztikáltabbá a képzést végző intézmények szolgáltatásai.

a melléklet támogatója a Green Fox Academy

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.