Egy jól megválasztott domainnév a kezdetektől sikeressé teheti a vállalkozás online jelenlétét. A hazai cégek túlnyomó többsége kizárólag HU domainben gondolkozik, így nekik kifejezetten előnyös helyzetet teremtenek az idei évben bevezetett új szabályok.

A 2020-as évet tulajdonképpen nyugodtan elnevezhetjük a digitalizációs változás első, meglehetősen nagy tömegeket elérő kezdeti időszakának, a privát- és üzleti életet sújtó korlátozások és lezárások szinte azonnal átlökték a többséget a virtuális folytatásba vagy rosszabb esetben újrakezdésbe. A szerencsések a korábbi üzletmenetet át tudták ültetni az online térbe, viszont sokan kénytelen voltak az alapoktól építkezni, aminek útját és várható sikerességét igazán nehéz volt megbecsülni.

Az ugrás az ismeretlenbe talán erős megfogalmazás lenne, de az elmúlt másfél év tapasztalataiból és piaci visszajelzéseiből leszűrhető, hogy a "nagy digitalizációs átállás" nem feltétlenül úgy zajlik, ahogy azt a konferenciák szakmai programjai, szakemberek tanagyagai vagy piaci elemzők felmérései hirdetik. A hazai KKV-szektor ezen a területen is igen vegyes képet mutat magáról, a sikerek mellett számtalan bukás és téves próbálkozás látható, sőt, többen a visszafordulást választották a talán hibásan felmért túlzott kockázatok miatt.

Pedig a különböző iparágak, szervezeti egységek, közösségek és technológiai vállalatok mind-mind előálltak olyan segítő forgatókönyvekkel, eszközökkel, amik egyszerre képesek segíteni egy mikrovállalkozásnak vagy egy több száz fős cégcsoportnak. Egyik apró részelemként bukkant fel az év közepén a HU domain, aminek változásai segíthetik a magyarországi piacon működő cégek online térhódításait. A .HU Nyilvántartónak köszönhetően több, fontos előrelépés is történt a domain regisztrációját, biztonságát és nyilvántartását illetően, amikkel együtt egyszerűbbé és követhetőbbé válik a HU domainnevek használata.
 

Változatos akciókkal regisztrálhatók a HU domainnevek az új szabályoknak köszönhetően

 

Az első és legfontosabb változás, hogy a korábbi 2 éves regisztrációs periódus 2021. július 1-től egy szabadon megválasztható 1-5 éves időtávra változott, vagyis a regisztrációt végző személy vagy vállalkozás maga döntheti el, hogy rövid vagy hosszú távra kívánja lefoglalni az adott domainnevet .HU végződéssel. Ezt egészíti ki a már meglévő regisztrációkra vonatkozó meghosszabbítási időtartam változása, amely esetén szintén az 1-5 éves periódus érhető le. Az új és meglévő domainnevek használói tehát rugalmasabban tervezhetnek előre, és könnyebben igazíthatják az időszakokat a különböző nemzetközi domain végződésekhez.

A HU domaint érintő változásokról a Nyilvántartó oldalán található Domainregisztrációs Szabályzatban olvashat bővebben.

Közösség & HR

A technológia szó szerint kiszagolhatja a betegségeket is

Az Alphabet-Google befektetési alapja nagy lehetőségeket lát az illatok digitalizálásában, feltárva egy olyan területet, amely eddig kimaradt a gépi érzékelés és adatfeldolgozás gyors fejlődéséből.
 
Hirdetés

Budapestre jön és munkatársakat keres az Innovecs

A cégek digitális transzformációját segítő, szédítő tempóban növekvő vállalatnál kiemelt figyelmet fordítanak a csapattagok igényeire és jólétére.

Hirdetés

A munkaerő képzése a vállalat sikerének egyik záloga

A piaci versenyben az a cég tud élen maradni, amely lépést tart a fejlődő technológiával. Ez azonban csak megfelelően képzett alkalmazottakkal lehetséges.

Ahogy megindult az IT-szakemberekért a harc a munkaerőpiacon, úgy váltak egyre szofisztikáltabbá a képzést végző intézmények szolgáltatásai.

a melléklet támogatója a Green Fox Academy

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.