A Telenor akciós díjcsomagja korlátlan netezést, hanghívást és SMS-t tartalmaz, háromhavi kipróbálásra. Utána viszont dönteni kell.

Egyedi megoldást választott év végi promócióként a Telenor. A mobilszolgáltató ezúttal nem a hazai mobilpiacon eddig megszokott karácsonyi extrán kedvezményes készülékajánlatokkal, hanem a próbaidős speciális díjcsomaggal igyekszik új ügyfeleket csábítani magához. Az új ajánlatot maga a vezérigazgató, Alexandra Reich jelentette be.

Próbaidős korlátlan hang és adatajánlat havi 6 ezerért

A csütörtöktől elérhető el Hello Telenor csomagra január végéig fizethetnek elő a nem telenoros magánszemélyek, vagy kisvállalatok. A promóciós ajánlat a szerződéskötést követő három hónapon át havi 5990 forintért korlátlan belföldi mobilnetet, hanghívást és SMS-t ajánl.  Az új csomagot kipróbálhatják a szolgáltató feltöltőkártyás előfizetői is. (A nagyvállalati és a flottás ügyfelek személyre szabott ajánlatokat kapnak a szolgáltatótól.)   

A korlátlanság élményét kipróbáló ügyfeleknek elegendő ezután, mobilozási szokásaikat megismerve meghozni hosszú távú döntésüket, hogy milyen tarifa illik hozzájuk leginkább. A hosszú távú tarifa kiválasztásában a Telenor értékesítőit is igénybe lehet venni, akik az addig kialakult felhasználói szokások alapján, amolyan eredményes ruhapróba után segíthetnek a döntésben.    

Bejött a számítás, a korlátlanság bevétel és ügyfélszámnövekedést hozott

A hűségidő nélküli korlátlan adathasználattal fél évvel ezelőtt robbantott a hazai mobilpiacon a Telenor. Példáját némileg más formában a konkurens szolgáltatók is követték és egyre inkább az látszik, hogy a jövőben már ez lesz az igazán járható út. Az előfizetői várakozások legalábbis ezt igazolják vissza.

A Telenor vezérigazgatójának a mostani beszámolójából számokkal alátámasztva tudhattuk meg, hogy mennyire jött be a számításuk. A májusban bevezetett négyféle havidíjas csomag ismét növekedési pályára állította a korábban bevételt és előfizetőt is vesztett társaságot. (Azt, hogy ténylegesen hányan választották az előfizetők közül a Hello Data csomagokat, a szolgáltató üzleti titokként kezeli.)

A trendforduló az idei harmadik negyedévben következett be, onnantól az előfizetésekhez kapcsolódó bevételek folyamatosan növekedve előbb havi 2, legutóbb már 3 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi szintet. A számhordozási mutatókban is pozitívak a visszajelzések, a korábban e téren is mínuszban volt társasághoz ezen a módon már többen jönnek, mint akik a telenoros számukat más szolgáltatóhoz viszik tovább.  

A napi adatforgalom meghaladja az 1 GB-ot

A május 15-e óta elérhető Hello Data díjcsalád előfizetői élnek is a korlátlanság lehetőségeivel. Az azóta eltelt időben a felhasználók adatforgalma már napi átlagban haladja meg az 1 gigabájtot, ami korábban a havi forgalmat jellemezte. A cég által végzett kutatásból kiderült, hogy az ügyfelek zöme elégedett a hálózat sebességével és a lefedettséggel is.

A korlátlan csomagot használók - nem túl meglepő módon - több online zenét hallgatnak, gyakrabban indítanak videóhívásokat és bátrabban neteznek külföldön is. Adatforgalmazás szempontjából a legnépszerűbb a YouTube+MyTV páros, ezt a böngészés, a Facebook és Messenger duója, majd az online zene streaming és rádiózás követi.

Mobilitás

Arcfelismerés: években mérhető az Android lemaradása

Az iPhone-ban alkalmazott Face ID-vel egyező színvonalú biometrikus azonosítás csak 2019-ben jöhet a Google-nél.
 
Nemzeti szinten eddig is szigorú rendelkezések vonatkoztak az érzékeny adatok megsemmisítésére, de az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletének hatályba lépése után senki sem kerülheti el az információtörlés folyamatos feladatát.
A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.