Több évre szóló beruházási programot jelentettek be. Lesz új irodaház, és idén 250 fővel bővül a tavaly óta már a globális felhőbizniszbe is bekapcsolt magyar leányvállalat.

Idén összesen 250 fővel növeli magyarországi létszámát az SAP. A világ legnagyobb üzleti szoftvergyártója ezúttal négymilliárd forintból hajtja végre a létszámbővítéshez kapcsolódó beruházást. Új irodaház is épül a Graphisoft-parkban lévő budapesti székház mellé.

A szájhagyomány is segíti az SAP itteni létszámbővítését

A néhány hónap múlva elkészülő létesítmény "bokréta" ünnepségén Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy az anyavállalat az utóbbi két évben még egy nagy döntést is hozott. Mintegy három milliárd forintos befektetés keretében Magyarországra került a cég felhőinformatikai támogató központja, amely jelenleg közel 100 főt foglalkoztat.

A létszámbővítés manapság Magyarországon is nagy kihívás az informatikai cégeknek – mondta az ügyvezető igazgató. "Az SAP azonban olyan szerencsés helyzetben van, hogy a felveendő alkalmazottak 25 százalékának az érdeklődését maguk a munkatársak keltik fel az itteni lehetőségek iránt. További 25 százalék pedig az online és a közösségi felületeken kapott információk alapján pályázik."

Az idei bővítés négyötödén már túl is jutottak, az év végéig még további 50 állást hirdetnek meg. Az újonnan felvettek egy része az SAP itteni globális támogatóközpontjában dolgozik, amely ebben a kategóriában a kínai után az anyavállalat második legnagyobb támogatóközpontja. Az új munkatársak egy másik része pedig a már említett felhőinformatikai központ távüzemeltetésében vesz részt. Maguk a szerverek egy másik nyugat-európai városban vannak.

Magyarországon dolgozik az egyik fontos fejlesztő csapat csapat is, amely Apple és az SAP megállapodása nyomán iOS platformra készít üzleti alkalmazásokat. A magyar leánycég az év végére az összes tevékenységet beleszámítva mintegy 970 fősre bővül.

Átalakul a központi támogatási rendszer

Ablonczy szerint az SAP stratégiai területként tekint Magyarországra, ahol közel húsz éve van már jelen. A jövő év elejére elkészülő új 5500 négyzetméteres irodaház teljes mértékben az SAP magyarországi központjában végzett feladatokhoz idomul. Elősegíti például a globális HR-informatikai támogatási feladatból fakadó, éjjel-nappal történő munkavégzést, így a pihenőszoba mellett jógaterem, közösségi tanulótér is rendelkezésre áll majd a vállalati ebédlő és a szauna mellett.

Az eseményen a kormány képviseletében megjelent Varga Mihály gazdasági miniszter elmondta, hogy a magyar gazdaságpolitikában a befektetések további ösztönzése érdekében több területen is változások várhatók. Egyfelől dolgoznak azon, hogy olyan módon csökkentsék a vállalkozások közterheit, amellyel egyben mód nyílik a bérek növelésére is, hogy az országban lehessen tartani azokat a szakembereket, akik egyébként könnyen találnak maguknak külföldön vonzó álláslehetőséget. Másfelől átalakul az eddig a munkahelyteremtéseket célzó támogatási rendszer. Előtérben kerül azoknak a beruházásoknak a támogatása, amelyek nagyobb hozzáadott értékű tevékenységet hoznak a gazdaságba, és csak másodlagos szempont lesz maga a munkahelyteremtés.

Cloud & big data

Már nem csak adatokra, de erőforrásokra utaznak a támadók

...akik előszeretettel használják ki az API-k sérülékenységeit a máskülönben jól védett oldalakon is. Az Akamai legfrissebb biztonsági jeletése szerint az idén beköszönnek a mobilos botnetek is.
 
Hirdetés

Ezért vannak biztonságban személyes adataink a felhőben

Nyakunkon az új európai adatvédelmi rendelet bevezetésének határideje, ami minden, adatkezelést végző vállalatra vonatkozik. A felhőszolgáltatók azonban elébe mentek a GDPR-nak.

Nemzeti szinten eddig is szigorú rendelkezések vonatkoztak az érzékeny adatok megsemmisítésére, de az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletének hatályba lépése után senki sem kerülheti el az információtörlés folyamatos feladatát.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.