Konzumer tech

Vért, verítéket és könnyeket ígér az év

A Gartner szerint a tavalyi súlyos mínuszok után túl sok jó idén sem vár a személyi infokommunikációs piac legfontosabb termékeire.
 
Az amerikaiak már nem csak a csúcstechnológiától vágnák el a Huaweit
Lapértesülések szerint a korábbinál is sokkal szigorúbb exportkorlátozásokat léptetnek életbe a kínai nagyvállalattal szemben.
Leverte a lábáról a Samsungot a válság
A cégnél nyolc éve nem volt ilyen gyenge működési eredményre példa. A fogyasztói piacokon tapasztalható apátia a folyó negyedévben sem kecsegtet sok jóval.
A gatyája is rámehet, aki munkába akarja állítani a legfejlettebb MI-modelleket
Bár a generatív mesterséges intelligencia egyre látványosabb dolgokra képes és egyre szélesebb körben hozzáférhető, a betanítás folyamtos költségei miatt egyelőre csak a legnagyobb vállalatok engedhetik meg maguknak, hogy kiaknázzák a benne rejlő potenciált.
Az internetes szólásszabadságot vizsgálta az NMHH
A hatóság kutatása szerint lassan, de biztosan növekszik az online (média)tudatosság a hazai internetezők körében. Sokan például kifejezetten igénylik, hogy eltérő álláspontú anyagok jelenjenek meg hírfolyamukban.
A depresszió kiszűrésére is lehet egy app
Egy kínai startup egyetemi kutatókkal közösen fejleszt egy olyan megoldást, amelynek algoritmusa 30 másodpercnyi beszédből képes lehet kiszúrni a betegségre utaló jeleket.
Jövőre érkezhet a hajtogatható iPad
Az Apple-ügyekben tótumfaktumnak számító Ming-Csi Kuo szivárogtatott kicsit a cupertinói boszorkánykonyhában készülő potenciális új termékről.
Felhős költségeket optimalizáló eszközökből van bőven. De melyik a legjobb?
Egyelőre nem tudni, jók azonban biztosan vannak. Mind több vállalat fanyalodik rá a használatukra, mert egyre nehezebben tudják kordában tartani felhős költségeiket.
A nagy tudományos kiadóknak elegük lett a ChatGPT-ből
A gépi tanuló modell működéséből következően a plágium egyik formájának tartják a generatív MI által létrehozott tartalmakat, ami ráadásul elősegítheti a téves vagy hamis eredmények beágyazódását is.
Módosítják a Java licencelési metrikáját. Sokszorosára nő a vállalatok számlája
Szakértők szerint a módosítások még Oracle-léptékkel mérve is durvák. Van, aki egyenesen "predátor" licencelésről beszél.
Az USA megegyezett a hollandokkal és a japánokkal a Kína elleni korlátozásokban
Az amerikaiak már két éve puhították vonakodó a szövetségeseiket a kínai csipgyártártás fejlődését visszavető rendelkezésekkel kapcsolatban.
Az 5G-vel indul be igazán a precíziós mezőgazdaság forradalma. Ebben nagy az egyetértés a mezőgazdasági és a távközlési szakemberek között.

a melléklet támogatója a Yettel

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.