Piaci hírek

A Temu gazdája lenyomta még az Alibabát is

A gyorsan növekvő alkalmazás üzemeltetője, a PDD tavasszal tette át a székhelyét Sanghajból Dublinba, és egyelőre a szaporodó ellenőrzések sem lassítják tengerentúli terjeszkedését.
 
Ijesztő, hogy milyen egyszerű trükkel játszották ki a ChatGPT-t
A jelek szerint tényleg nagy mennyiségű személyes információt és jogvédett tartalmat használnak a ChatGPT tanításához, amit a rendszer teljesen kiszámíthatatlanul szórhat vissza a megfelelően utasításokra.
Briteknek nagyon fájdalmas lesz az SAP felhőstratégiája
Akár a brit és ír SAP-ügyfelek háromnegyedét is hátrányosan érintheti, hogy bizonyos fejlesztések már nem lesznek elérhetők az on-premise S/4HANA-n.
Olajos kannával oltja az X körüli tüzet Musk
A közösségi hálózat ura káromkodásokkal tűzdelt nyilvános kirohanást intézett a platformot elhagyó hirdetők felé. Mindez valószínűleg csak tovább rontja az X amúgy sem fényes helyzetét.
A Dell is megszenvedte a globális IT-piac lassulását
Harmadik negyedéves eredményei elmaradtak a várakozásoktól.
Melyek a menő minősítések ma? Amikkel jól lehet keresni...
Akár jövő évi tervnek sem rossz egy ilyen szakmai minősítés megszerzése. Ki tudja, mire lesz jó.
Ilyen hengerekben lakhatnak majd az első állandó telepesek a Holdon
A Thales és a Leonardo űripari vegyesvállalata az olasz űrügynökséggel közösen fejleszti azokat az építményeket, amelyek helyet kaphatnak a NASA Artemis programjában.
100 millió dollárnyit zsarolt össze a Conti utódcsapata
A Black Basta valószínűleg a hírhedt orosz Conti hekkerbanda egykori tagjaiból állt össze tavaly, és úgy tűnik, rögtön nagyon sokat kaszáltak.
Már másfélmilliárdnál is többen lógunk 5G-n
Az év végére 5-ből 1 mobilelőfizetés már az 5G technológiát használja majd a világban – derül ki az Ericsson mobilitási jelentéséből.
Van régóta nem használt Google-fiókja? Ma még megmentheti az enyészettől
Ehhez csupán be kell lépnie az adott fiókba. Ha nem teszi, a Google holnaptól nyomtalanul törölheti.
Az infláció miatt zsebkendőnyi területen kénytelenek rokizni a CIO-k
A probléma globális: hiába nő a vállalat informatikai költségvetése, nem lesz nagyobb az informatikai vezető mozgástere.
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.