Tavaly májusban nagy tülekedés volt az akkor még zárt Google Wave rendszer meghívóiért. Alig több mint egy évvel az érdekesnek ígérkező kommunikációs platform elindítása után azonban a cég belátta, felesleges erőltetni a nem eléggé népszerű terméket.
Hirdetés
 

A Google tegnap hivatalosan is megerősítette azt, amit a hozzáértő közönség már rég óta hangoztatott: a Wave nem váltotta be a hozzá fűzött nagy reményeket, és megbukott.

Bő egy éve, a májusi I/O rendezvényen jelentették be a Google Wave-et, amely meghívásos rendszerben indult el, és nem kis felütéssel az e-mail leváltójaként aposztrofálták. Sergey Brin, a cég társalapítója egyenesen az interaktivitás új mérföldkövének nevezte a Wave-et. Bár a szolgáltatást kipróbáló felhasználók kezdeti lelkesedése az 1/x függvény görbéjéhez hasonló módon zuhant, a cég jó ideig nem akarta belátni, hogy ezúttal nem váltották meg a világot.

Májusban még minden rendben volt? | Ennek megfelelően az idei I/O konferencián az esemény előadói igyekeztek felhasználók sikertörténeteivel illusztrálni az azonnali üzenetküldést, e-mailt és csoportmunka funkciókat összegyúró szolgáltatás létjogosultságát. Emellett bejelentették, hogy a tesztfázis lezárul, és már bárki Wave-ezhet, akinek van Google fiókja. Az itt elhangzott célkitűzések között szerepelt a szolgáltatás beépítése a Google Apps alá, valamint a Novell Pulse és az SAP SteamWork alkalmazásokkal való egyűttműködési lehetőség is. Ez a lépés valószínűleg egy elkeseredett kísérlet volt a termék átpozícionálására: az e-mail leváltása helyett már megelégedtek volna azzal is, ha a Wave a vállalati kommunikáció és csoportmunka részévé vált volna.

Nos, alig három hónappal a Wave megnyitása után tegnap a Google bejelentette, hogy nem fordít több fejlesztési erőforrást a termékre. A szolgáltatás még egy ideig azért elérhető marad, de gyanítható, hogy előbb-utóbb teljesen elcsendesül majd a Wave nem túl magasra csapó hulláma.

Vannak, akik örülnek a bukásnak | Eric Schmidt, a Google vezetője a most zajló Techonomy konferencián újságírói kérdésre teljesen természetesnek nevezte, hogy egy olyan innovatív vállalatnál, mint az övék, előfordul bizonyos termékekkel, hogy nem váltják be a hozzájuk fűzött nagy reményeket. Schmidt odáig ment, hogy egyenesen örvendetesnek nevezte ezeket a sikertelen kísérleteket, hiszen ezekből rengeteg tapasztalatot gyűjthet a vállalat, ami hosszú távon előnyére is válhat.

Hogy mi fog történni a zömében Ausztráliában dolgozó Wave-csapattal, arról csak annyit árult el a cégvezető, hogy más, még be nem jelentett projektek fejlesztésében fognak segédkezni. A Wave készítésénél felhalmozódott tudás leginkább az egyre erősödő Google-Facebook háborúban jöhet jól. Szinte biztos, hogy a stábot a hivatalosan még valóban nem létező, de egy ideje pletykaszinten már felbukkant Google Me csapatához irányítják át.

Jól vizsgázott üzletfolytonosságból az ukrán techszektor

Az orosz támadás megindulásakor Harkivban 511 informatikai cég volt. Közülük 500 ma is működik, pedig a munkatársak többsége elköltözött a harcokat közvetlen közelről megszenvedő városból.
 
Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.