Így egy nyertese már mindenképpen van annak az incidensnek, amelynek során összesen kár 56 millió bank- és hitelkártya adata kerülhettek veszélybe.
Hirdetés
 

Jó keresnek manapság a hitelkártya-monitorozó szolgáltatást nyújtó amerikai cégek. Januárban a Target áruházlánc jelentette be, hogy a 110 millió ügyfelét érintő incidens kárait úgy próbálja enyhíteni, hogy mindenkinek, aki a lánc valamelyik amerikai üzletében vásárolt, egy évre előfizetett egy hitelkártya-monitorozó szolgáltatásra.

Most a szintén amerikai Home Depot áruházlánc jelentette be ugyanezt – írta a Biztonságportál. Mint azt szeptember elején a Krebs on Security weboldalon Brian Krebs biztonsági szakértő közzétette, a láncnál mintegy 56 millió ügyfél bank- és hitelkártya adatai kerülhettek illetéktelen kezekbe.

A támadás bekövetkeztét a Home Depot is megerősítette, elindult a vizsgálat és a kárfelmérés is, melyre Symantecet és a Fishnet Securityt kérték fel.

Egyelőre azonban sok a nyitott kérdés. Egyebek mellett az áruházlánc még mindig nem tudja, vagy nem akarja megmondani, hogy az incidens során az adatokat valóban ellopták-e a támadók, vagy csak próbálkoztak.

A Home Depot szeptember 8-án ismerte el, hogy az informatikai infrastruktúráját támadás érte. A cég a napokban ismét nyilatkozott az ügyben. Továbbra is állítja: nincsenek bizonyítékok az adatok kiszivárgására. Ugyanakkor azt már tudják, hogy mi okozta az incidenst.

Az elkövetők egy testre szabott, kártékony programot vetettek be, amelyet bejuttattak a vállalat hálózatába, és megfertőzték a bankkártyák elfogadására alkalmas terminálokat. A malware április és szeptember között volt jelen a vállalat hálózatában, vagyis jó néhány hónapja volt arra, hogy adatokat gyűjtsön, illetve szivárogtasson ki. A támadók az amerikai és kanadai ügyfelek adataira utaztak, de az internetes vásárlások során megadott bankkártya-információkhoz szerencsére nem fértek hozzá. Mindenesetre a bankok megkezdték az érintett kártyák lecserélését.

A Home Depot jelezte, hogy az incidens miatt egy ügyfelét sem érheti kár. Ezért is fizetnek elő minden olyan felhasználó számára előfizetett hitelkártya-monitorozó szolgáltatásra, akik adatait idén április óta tárolják.

Biztonság

Jól vizsgázott üzletfolytonosságból az ukrán techszektor

Az orosz támadás megindulásakor Harkivban 511 informatikai cég volt. Közülük 500 ma is működik, pedig a munkatársak többsége elköltözött a harcokat közvetlen közelről megszenvedő városból.
 
Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.