Közösség & HR

A VISZ tisztújító közgyűlése bizalmat szavazott eddigi vezetésének

Az alelnök és egy elnökségi tag cserélt helyet. A szervezet vezetésébe új ember is érkezett Pocsai Zsolt személyében.
 
Szupervékony hajlítható telefonnal jelentkezett a Huawei
A kínai gyártó az amerikai szankciók ellenére komoly fejlesztésekkel igyekszik meghatározó márka maradni a mobilos szegmensben.
Tovább erősödik az európai fogyasztók javításhoz való joga
Az Európai Bizottság új javaslatában már a javításokkal kapcsolatos tájékoztatási kötelezettség, a szervizszolgáltatásokat követő információs rendszer és a minimális minőségi szabványok meghatározása is szerepel.
Digitális ismeretekből kevés az iskola a Z generációnak
A 18-26 éves korosztály szerint az iskolában nem készítik fel őket megfelelően a digitális világra.
Adatlopásra is bevethető a ChatGPT
A generatív mesterséges intelligencia körül hirtelen feltámadó érdeklődést természetesen igyekszik az internet alvilága is kihasználni.
Megérkezett a Java 20
Ennek örömére az Oracle pontosította a nagy port kavaró Universal licenc feltételeit.
Chatbot írta a chatbotok kockázataira figyelmeztető tudományos cikket
Az egyik brit egyetemen egy látáványos akcióval hívták fel a figyelmet a tudományos integritást fenyegető veszélyre, bár a megoldás ettől nég ne lett világosabb.
27 milliós régiót vágtak el az internettől egy hajtóvadászat miatt
Az indiai rendőrség egy szikh szeparatista csoport vezetőjét próbálja kézre keríteni. Az üldözést Pandzsáb állam szombat óta tartó kommunikációs blokádjával támogatják a hatóságok.
Versenyt csoszog az MI-robbanással az európai uniós szabályozás
Az európai intézményeken egyre nagyobb a nyomás, hogy még az év vége előtt megállapodjanak legalább a mesterséges intelligenciára vonatkozó szabályozás tervezetében, de a generatív MI felfutása csak még jobban összekuszálta a dolgokat.
Erre a Ferraritól lopott listára biztosan sokan vevők lennének
Az olasz sportkocsigyártótól egy ransomware-támadás során állítólag ügyféladatokat is lenyúltak.
Évente bő félmilliárd új kütyüt aggatunk magunkra
A felokosított órák, karkötők, fülhallgatók száma pedig csak tovább fog nőni az elkövetkező időszakban - állítja az IDC előrejelzése.
Hirdetés

Ez gyorsan ment, az Invitech bevezeti a SOAR-t

Az Invitech biztonsági műveleti központjában olyan automatizált megoldást vezetnek be, amellyel akár egy eddig félnapos elemzőmunka is csak negyedórát vehet majd igénybe. Ez a SOAR.

A modern kihívásokkal szemben is ellenállóvá tudja tenni az IT-biztonságot az automatizáció, de nem csodaszer. Az akadályok azonban leküzdhetők, csak be kell tartani néhány egyszerű szabályt.

a melléklet támogatója az Invitech

CIO KUTATÁS

A HAZAI NAGYVÁLLALATOK FELHŐHASZNÁLATÁRÓL

Az Ön véleményére is számítunk Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével és az IPR-Insights szakértőivel közösen összeállított kutatásunkban.
Segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.