A Cisco ingyenes hozzáférést biztosít Webex együttműködési platformjához a most csatlakozóknak, illetve bővítette az ingyenesen elérhető szolgáltatáskínálatot meglévő ügyfeleinek.
Hirdetés
 

Az elmúlt hetek történései Magyarországon is számos céget késztettek távmunkára, még olyanokat is, amelyek eddig idegenkedtek a home office gondolatától, vagy tartottak a megvalósításától. Az oktatási intézményeknek pedig nem is volt választásuk. A távmunkát, együttműködést és távoktatást lehetővé tévő megoldások iránt megnőtt az érdeklődés, miközben számos vállalat, köztük a Cisco is, ingyenesen elérhetővé tette az ezeket támogató alkalmazásait. Ugyanakkor egyre gyakrabban felmerülnek a biztonsággal kapcsolatos kérdések: a távmunkával kapcsolatos kockázatok ugyanis csak akkor csökkenthetők minimálisra, ha sikerül olyan megoldást választani, amelyik világszerte bizonyított már mind a hatékonyság, mind a biztonság tekintetében.

Ingyen érhetők el a világ legkorszerűbb és legbiztonságosabb távmunka és távoktatás megoldásai 

A világ egyik legjelentősebb technológiai vállalata, a Cisco, most ingyenes hozzáférést biztosít Webex együttműködési platformjához 90 napra olyan cégeknek és intézményeknek, amelyek egyébként nem ügyfelei a vállalatnak. A meglévő ügyfelek számára is bővítették az ingyenesen elérhető szolgáltatáskínálatot, valamint a konferenciaszolgáltatások kapacitását is megnövelték 44 országban, köztük Magyarországon is.

A bejelentést követően az ingyenes Webex szolgáltatásra regisztrálók száma világszerte meghétszereződött az utóbbi időben, márciusban 324 millióan használták a Webexet. A vállalati meetingek, az oktatási tevékenységek és a távolról történő egészségügyi szolgáltatások forgalma folyamatosan növekszik: márciusban mintegy 73 millió online megbeszélésre került sor, a platform a hónap utolsó két hetében hetente 22 millió virtuális találkozónak adott otthont. Magyarországon is hasonló tendenciák tapasztalhatók, ezért a magas színvonalú ügyfélélmény megőrzése érdekében a háttérkapacitásokat folyamatosan bővítik, igazodva a megemelkedett forgalomhoz.

Gyorsan bevezethető és biztonságos

A teljes funkcionalitású 90 napos próbaverzió azoknak a szervezeteknek lehet ideális megoldás, akiknek gyors megoldásra van szüksége a távmunka, vagy a távoktatás bevezetéséhez. Az ingyenes szolgáltatás akár 200 résztvevős, korlátlan időtartamú Full HD megbeszélésekhez is alkalmas, de természetesen az ennél kisebb, néhány fős létszámnál is lehetőség van tartalommegosztásra és az összes legújabb funkció használatára.

Mivel a biztonság a távmunka sarkalatos pontja, a Cisco most ingyenes licencekkel kínálja 3 alapvető biztonsági megoldását is, amelyek az otthonról dolgozók védelmét szolgálják.

A Cisco AnyConnect Secure Mobility Client VPN megoldással a munkavállalók bárhonnan biztonságosan csatlakozhatnak a vállalati hálózathoz, céges, vagy akár saját mobileszközükről. A Cisco Umbrella megvédi a felhasználókat a rosszindulatú internetes tartalmaktól. A Cisco Duo pedig hitelesíti a felhasználókat és eszközeiket, mielőtt hozzáférést adna az alkalmazásokhoz.

Cisco Webex – néhány lépésben

Az új felhasználóknak mindössze annyi a dolguk, hogy létrehozzák saját Webex felhasználói fiókjukat.  Ezt követően kezdeményezhetnek vagy csatlakozhatnak az online megbeszélésekhez, megoszthatnak fájlokat, vagy akár képernyőjüket a kollégáikkal, illetve ügyfeleikkel. A biztonsági rések minimalizálása érdekében a videokonferencia használata során a felhasználók – más megoldásokkal ellentétben – lezárhatják a személyes meeting szobájukat (personal room) így védve a megbeszéléseket elejétől a végéig.

Cloud & big data

Le kell-e mondani a távmunkázóknak a céges karrierről?

Ha valaki nem szeretne élete végéig a céges hierarchia alján maradni, nehéz helyzetben lesz, ha a távmunkát választja – vélik egyes szervezetfejlesztési szakértők.
 
A biztonság kiszervezéséhez komoly bizalmi tőke kell, ami lassan épül fel, de tartósabb is, mint a betyárbecsület.

a melléklet támogatója a Euro One

Hirdetés

Így érdemes kialakítani a biztonságfelügyeletet

A jó példákért nem kell messze menni. Az alábbiakban csupa magyarországi bevált gyakorlat következik.

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Mi köze az IBM licencszerződések apró betűs kitételeinek ahhoz, hogy a Microsoft Windows Server 2008 életciklusának végéhez ér? Rogányi Dániel (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.