A VMware Future Ready Solution megoldásai lehetővé teszik a problémákra adott gyors reakciót, az új körülményekhez való alkalmazkodás és az innováció felgyorsítását is. (x)

A pandémia második évében már mindenkinek nyilvánvaló, hogy a szervezetek is folyamatos bizonytalansággal kénytelenek szembenézni világszerte az egyes munkavállalók, az informatikai rendszerek, a munkafolyamatok vagy az ellátási láncok szintjén. A megváltozott körülmények komoly hatással vannak minden ágazatra a kereskedelemtől és a gyártóipartól kezdve a pénzügyi szolgáltatásokon és az egészségiparon át egészen az oktatásig vagy akár a kormányzati szegmensig. Ez általában folyamatos küzdelmet jelent a stabilitás megőrzésére vagy visszanyerésére, esetenként azonban megragadják az átalakuló stratégiákban és újragondolt befektetésekben rejlő lehetőségeket, hogy ne csak újjáépítsék, de előre is mozdítsák magukat.

A VMware meghatározásában az ilyen jövőálló (future ready) szervezeteket a krízishelyzetekre adott gyors válaszok, az új körülményekhez való alkalmazkodás és a felgyorsuló innováció határozzák meg. Ezeket a képességeket támogatják a VMware Future Ready Solution termékei, szolgáltatásai, technikai erőforrásai és szakértelme, amelyek segítségével megalapozható a jövőálló üzletek munkaereje, cloud infrastruktúrája vagy alkalmazásportfóliója is. A Future Ready Solution megoldások nemcsak az azonnali és egyedi kihívások kezeléséhez nyújtanak világos és pragmatikus eszközöket, de hozzájárulnak a rugalmasságot, az agilitást és az innovációt célzó hosszabb távú stratégiák kialakításához is, biztosítva a szervezetek átvezetését a digitális jövőbe.

Milyen feladatokról van szó?

Az átalakulási folyamat három fontos szakasza közül a válaszadási fázist az üzleti folytonosság fenntartása határozza meg a kritikus szolgáltatások, műveletek és akár személyek tekintetében. A távmunka bővülő keretei és az ügyfelek elvárásainak folyamatos kielégítése az IT-infrastruktúra és a hálózati teljesítmény kiterjesztését is feltételezik a felhős erőforrások és a szoftvervezérelt hálózati technológiák igénybevételével. A szervezeteknek ugyanakkor alkalmazkodniuk kell a változó gazdasági és piaci helyzethez, és a rövidtávú diszrupció elhárításán túl mérlegelniük kell a robusztus beruházásokat is a csökkenő termelékenység, a nehezebben elérhető ügyfelek vagy a csökkenő hatásfokkal működő kollaboráció kiküszöbölésére.

Az infrastrukturális területen ez azt jelenti, hogy a szükséghelyzetben bevezetett felhőszolgáltatások mellett kezdeni kell valamit azokkal a bonyolult és elavult rendszerekkel is, amelyek még mindig meghatározzák az alapvető vállalati folyamatokat. Megoldást kell találni a rendszerek inkompatiblitására, a különleges szakértelmet és eszközöket igénylő infrastrukturális silókra, de az sem árt, ha a szervezetek újragondolják túlhaladott működési modelljüket, nagyobb átláthatóságra törekedve az erőforrások és a költségek vonatkozásában, kiiktatva az új szolgáltatások kiosztását nehezítő, lassú és alacsony hatékonyságú megoldásokat.

Legvégül pedig be kell vezetni az elsődlegesen digitális (digital first) modellt az informatikai és az üzleti vonalon egyaránt, ami jó esetben úgy járul hozzá az eredmények javításához, hogy eközben nem veszélyezteti az üzlet jövőbeni rugalmasságát és állóképességét. A multi-cloud stratégia biztosítja a felhőszolgáltatók legfrissebb innovációihoz való hozzáférést, emellett azonban elengedhetetlen a multi-cloud menedzsment összetettségének kordában tartása: az adminisztrátoroknak anélkül kell tudniuk kezelni az egymással komplex kölcsönhatásban működő alkalmazásokat, hogy ehhez újabb és újabb képességeket kellene szerezniük. A harmadik fázis, amit a gyorsuló fejlődés jellemez, egyébként ideális a modern alkalmazások kiosztását felgyorsító megoldások bevezetésére is.

Csuklóból indulhat a távmunka

A munkaerő-gazdálkodás sürgető kihívásainak kezelését biztosítják a Future Ready Workforce Solution megoldásai, hozzájárulva a távmunkához szükséges környezetet és a munkavégzéshez szükséges, kritikus fontosságú adatok és alkalmazások eléréséhez. Ennek keretei között a legjobb digitális munkahelyi technológiák teszik lehetővé a biztonságos és megbízható hozzáférést, függetlenül az eszközöktől vagy a munkavégzés helyétől. A VMware Workspace ONE, a VMware Horizon, a VMware Carbon Black és más eszközök kezelhetővé teszik a végponti menedzsment összetett problémáit a platformok közti automatikus beléptetéseken, a beépített és kontextusfüggő biztonsági funkciókon, az adminisztratív folyamatok egyszerűsítésén vagy a konzisztens felhasználói élményen keresztül.

A Future Ready Workforce Solution megkönnyíti az alkalmazkodást az esetenként nagy tömegű távoli munkaerő kezeléséhez a digitális munkakörnyezetek vagy alkalmazások automatizálásával és gyors skálázhatóságával. Az appok kiterjeszthetők a felhőbe, vagy on-premise formában működtethetők a magasabb fokú ellenőrzés fenntartása érdekében, miközben a megoldás arról is gondoskodik, hogy a nagy teljesítményű, fokozott biztonságú infrastruktúrához a digitális munkahelyek igényei szerint lehessen hozzáférni. A VMware SD-WAN by VeloCloud a távoli kapcsolatokon nyújt magasabb teljesítményt és egyenletes konnektivitást az üzleti kritikus alkalmazásokhoz, a virtuális asztali infrastruktúra (VDI) kockázatainak leszorításához pedig a VMware NSX a mikroszegmentációs képességeivel járul hozzá.

Magától megy (majdnem) minden

Új és sürgető kihívások természetesen nemcsak a munkaerő-gazdálkodás, de közvetlenül az informatikai infrastruktúra vonatkozásában is lépten-nyomon felbukkannak, ezekre pedig a felhő tényleges lehetőségeinek kiaknázása a jó válasz a Future Ready Cloud Solution segítségével. A VMware Cloud on AWS vagy a VMware Cloud Foundation igénybevétele a VMware számtalan partnerének valamelyikén keresztül egy olyan kipróbált és megbízható platformot teremt, ami az üzletfolytonosság és a katasztrófa-helyreállítási képességek mellett nyújtja a felhős méretezés és a cloud ökoszisztéma minden előnyét. A VMware technológiája a saját adatközpontokon belüli gyors skálázást és a folyamatok felhőbe való kiterjesztését is megvalósítja.

A VMware cloud megoldásainak egyik legnagyobb előnye, hogy a hibrid felhős környezetekben is lehetővé teszi az automatizálást. Ez értelemszerűen megnöveli az adatközponti, cloud vagy pereminfrastruktúra egészének hatékonyságát, és mindezeken átívelő, konzisztens működést biztosít. A multi-cloud környezetek kezelése nem csak egyszerűbbé, de olcsóbbá is válik, a rugalmasság pedig tovább növekszik az alkalmazások kézbesítésére jellemző korlátok felszámolásával. A Future Ready Cloud Solution megfelelő kereteket nyújt a testre szabott multi-cloud stratégiák implementálására, beleértve az AWS, az Azure, a Google, az IBM, az Oracle és összesen 170 más szállító innovatív felhőszolgáltatásait. A CloudHealth by VMware eközben átláthatóságot teremt az infrastrukturális költségekben, utat nyitva az adatalapú költségoptimalizálásnak.

Jöhetnek a jövőálló alkalmazások

A jelenlegihez hasonló krízishelyzetben, sőt az utána következő időszakban a modern alkalmazásokra is kifejezetten nagy szükség van. Az ilyen appok zökkenőmentes kézbesítését szolgálja a Future Ready Apps Solution, ami naprakész fejlesztői platformokat és technológiákat egyesít az általánosan elfogadott szakmai gyakorlatokkal a fejlesztők és az operatív csapatok munkájának összehangolására. Mindebben kulcsszerepet kap az új alkalmazások és szolgáltatások létrehozását felgyorsító VMware Tanzu portfólió, hatékony támogatást nyújtva az üzlet növekedési pályára való visszavezetéséhez. A VMware Tanzu egységes kereteket biztosít az applikációk bármilyen felhős környezetben való futtatásához vagy a környezetek közti zavartalan migrációjához, az appok modernizálásához, plusz a konténerizáció vagy a natív felhős alkalmazások adaptációjához is.

Ez nyilvánvalóan hosszabb távon is pozitív hatással van a szervezetek innovációs képességére. Segítségével gyorsan és simán lehet kiadni a felhasználói élményt és bevonódást új szintre emelő alkalmazásokat, meg lehet alapozni és rögtön át is lehet ültetni a gyakorlatba az újfajta bevételi modelleket, nem utolsósorban pedig előmozdatja a saját alkalmazottak digitális élményének folyamatos fejlesztését. A Future Ready Apps Solution megvalósítja az alkalmazásfejlesztők és az operatív részlegek erőfeszítéseinek egyesítését a gyorsuló kibocsátási ciklusok levezénylésében, egyetlen konzisztens platformot teremtve a különböző egységek együttműködésének előmozdítására.

Cloud & big data

Bóják állnak az autonóm vezetés útjába

A Waymo éles körülmények között dolgozó autójának nehéz napja volt. Az önvezető rendszer képtelen volt kezelni a sávterelő bóják jelentette "extrém" forgalmi helyzetet.
 
A Dell szerverportfóliója nem csak a hagyományos Intel-fronton erősödött, hanem az AMD jelentős újításait is felvonultatja.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

Minősített szolgáltatók, hosterek és globális piaci szereplők együtt szolgálhatják ki a vállalatok növekvő igényeit. Áttekintettük ezt a gyorsan változó piacot két szakértővel.

a melléklet támogatója az Invitech

...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT-infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.