Biztonság

Felszaporodtak a kiberbűnesetek

A kiberalvilág is szeret a zavarosban halászni, és most halászik is rendesen.
 
Csúcsra jár a Microsoft cloudja
A cég korlátozó lépésekkel igyekszik úrrá lenni a koronavírus okozta drasztikus keresletnövekedésen.
Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat
Ha nem fogadjuk el alaptételként, hogy soha nem lehetünk tökéletes biztonságban, előbb-utóbb nagyot bukhatunk.
Google Glass segít autista gyerekeknek az érzelmek azonosításában
Nem érzik, hanem látják az érzelmeket, de ez is sokat segít a szociális beilleszkedésükben.
Nehéz az emberek között evickélő robotok élete
A Google szakembereiből és egyetemi kutatókból álló csapat olyan modellt dolgozott ki a robotok autonóm navigációjára, amely különösen hatékony lehet az össze-vissza mászkáló emberek közti közlekedésben.
Ömlenek a megrendelések a csipekre és a hálózati eszközökre
A távmunka a vállalati és otthoni felhasználókat, az ellátási lánc kisebb fennakadásai pedig a gyártókat és rendszerintegrátorokat ösztönzik újabb és újabb megrendelésekre. Különösebb hiányra nem, számottevő áremelkedésre viszont érdemes felkészülni.
Az iOS-es rendszereken távmunkázók erre nagyon figyeljenek!
Veszélyes helyzetet teremthet, hogy egy iOS-hiba miatt a VPN nem titkosít minden adatforgalmat. Egyelőre csak kerülő úton kezelhető a kockázat.
Gyorsított aukcióval zárult az 5G-s frekvenciapályázat
A három licitáló szolgáltató összesen 128 és fél milliárd forintot fizet a frekvenciákért.
A túlzabálástól is megvédene a 3D nyomtatás
Ugyanabból az adag nyers tésztából az ipari felhasználásokból ismert technológiával olyan süteményt is lehet sütni, amiből kevesebb elfogyasztása is ugyanúgy csillapítja az éhséget.
A járványban elfüstölnek a digitális személyiségi jogok
A védekezést kétség kívül hatékonyabbá teszi a hatósági jogosítványok kiterjesztése, azonban azzal is számolni kell, hogy a személyes adatokhoz fűződő jogok a járvány után sem rendeződnek vissza a korábbi formájukba.
Otthonról versenyezhetnek programozásból a hazai diákok
Az ELTE informatikai kara és a Neumann Társaság a jelenlegi nehéz helyzetben is megtartható programozóversenyt szervez április elejére.
A legfejlettebb szoftvereszközökkel egyszerűsíthető az adatbázisok összetettsége, csökkenthető az információkezeléssel kapcsolatos kockázat és költség, valamint javítható a teljesítmény. Nézzük, mit tehetünk az adatainkban rejlő lehetőségek maximális kiaknázásáért!

a melléklet támogatója a Balasys

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.