Ugyanis már a Microsofttól is vásárolhat a digitális fizetőeszközzel. Egyelőre csak online és kizárólag digitális tartalmakat.

Nagyot lökhet a bitcoin elfogadásában és elterjedésében a Microsoft döntése, hogy akár bitcoinnal is fizethetünk online a redmondi cég kínálta digitális tartalmakért. Tehát egyelőre, szoftvert, játékot, zenét stb. vehetünk így, de például Lumia telefont nem. És van még egy megkötés: a lehetőség csak az Egyesült Államokban érhető el. Sőt van egy további bökkenő, a tranzakció csak egyirányú, azaz ha valaki bitcoinnal fizetett, és meggondolta magát, akkor a Microsoft nem utalja vissza a vételárat bitcoinban.

Saját fizetőeszköz helyett

A Microsoft próbálkozott saját virtuális fizetőeszközzel is, ám 2012-ben úgy döntöttek, kivezetik a Microsoft Pointsot, mellyel digitális tartalmakat lehetett vásárolni többe között a Zune piactéren és a Xbox Live-on lehetett vásárolni. Akkor a Microsoft egyszerűen oldotta meg a helyzetet: aki nem költötte el a microsoftos digitális pénzét, azt átváltották készpénzre.

Ha a saját fejlesztéséről le is mondott, a cég a virtuális fizetőeszköz alkalmazását nem vetette el. A Coindesk már február közepén írt arról, hogy a Microsoft nyitott a bitcoin felé. Legalábbis annak értékelték azt a Bingben eszközölt változást, hogy a keresőben megjelent a bitcoin-dollár/euró konverziós lehetőség, legalábbis az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban és Ausztráliában.

A választás lehetősége

A CoinDesk szerint a lépés azért is fontos, mert egy igazán nagy piaci szereplő állt az eddig főleg a tűrt kategóriában mozgó virtuális fizetőeszköz mellé.

A Microsoft még csak nem is úttörő

Júniusban maga Michael Dell jelentette be egy twitter-bejegyzésben, hogy a Dell elfogadja a virtuális fizetőeszközt. A cég legtöbb termékéért és szolgáltatásáért már lehet fizetni bitcoinnal. A gyártó a Coinbase-zel kötött megállapodást.

A payPal szintén lépett: szeptembertől tette lehetővé a BitPay, a Coinbase és a GoCoin segítségével, hogy észak-amerikai online áruházakban lehessen fizetni bitcoinnal is. A virtuális fizetőeszköz azonban csak kiegészítő lehetőség, továbbra is a PayPal számlát támogatják elsődlegesen.

A nagy szereplők közül az Amazon az, amely egyelőre elzárkózik az alternatív fizetőeszköz használatától. Tom Taylor, az Amazon egyik alelnöke, egy tavaszi interjújában úgy nyilatkozott, hogy nem érzik a nyomást az ügyfeleik felől, hogy be kellene vezetniük a bitcoinnal történő fizetés lehetőségét, és a cégének továbbra is vannak kétségei a fizetőeszköz megbízhatóságát illetően. A döntésben persze az is szerepet játszhatott, hogy az Amazonnak van saját virtuális fizetőeszköze, a tavaly bevezett Coin, amivel nyilván távlatilag is szeretnének valamit kezdeni.

(Grafika: Cointelegraph)

Közösség & HR

A környezetvédelem és a digitális oktatás körül forgott az idei InnoMax

Az idén tizenegyedik alkalommal kiírt pályázat keretében az innovációs díjak mellett digitális oktatást támogató eszközöket is kaphattak az indulók.
 
Minősített szolgáltatók, hosterek és globális piaci szereplők együtt szolgálhatják ki a vállalatok növekvő igényeit. Áttekintettük ezt a gyorsan változó piacot két szakértővel.

a melléklet támogatója az Invitech

...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.