Már a YouTube csatorna üzemeltetéséhez sem lesz szükség többé Google+ fiókra.

A Google négy évvel ezelőtt indított közösségi platformja az elmúlt egy évben szépen, csendben átalakult valami egészen mássá. A kezdetben egyértelműen Facebook riválisként nyilván tartott szolgáltatás egyre kevesebb kötelező elemet tartalmaz, és a legutóbbi aktus szerint az utolsó fontos, a YouTube-hoz kötődő szálat is elszakítják.

Ne erőltessük!

A Google stream, megosztások és fotók üzletágáért felelős igazgatója, Bradley Horowitz által publikált poszt keresetlen őszinteséggel beszél a Google+-ról és a vele kapcsolatos eddigi stratégiáról. „Amikor elindítottuk a Google+-t, egy olyan helynek szántuk, ahol az emberek felfedezhetik a világ dolgait, megoszthatják gondolataikat és kapcsolatba léphetnek egymással, éppúgy, ahogy azt a valós életben teszik. Bizonyos dolgokat jól láttunk, akadtak azonban olyan döntéseink, amelyeket utólag érdemes átgondolni”, vezeti fel Horowitz az újabb változtatásokat.

Ezek szerint a következő hetekben, hónapokban bizonyos funkciók, lehetőségek kikerülnek a Google+-ból, ahogy ez korábban megtörtént a Fotókkal. Ezzel kapcsolatban nem kapunk konkrétumokat, mindössze azt könyvelhetjük el, hogy a Google+ a jövőben sokkal fókuszáltabb lesz, mivel megszabadul több olyan funkciótól, ami nem igazán oda való.

Horowitz szerint a felhasználóknak az sem igazán tetszett, hogy a Google szolgáltatásinak igénybe vételéhez párhuzamosan két fiókot is fent kellett tartaniuk. Bár az alap Google fiók mellett már jó ideje nem kötelező Google+ accountot is nyitni, a YouTube (és egyéb appok) használatához a mai napig szükség van erre. A változtatások következő szakasza a videó megosztót fogja érinteni, azaz a következő időszakban lehetővé teszik a felhasználóknak, hogy Google+ használata nélkül üzemeltethessék tovább a csatornáikat.

Kényszerből visszavettek a kényszerből

Maga a Google+ persze a jövőben is rendelkezésre áll, a lényeg csak az, hogy a Google a korábbi gyakorlattal ellentétben teljesen szétválasztja a korábban erőszakkal összefogott két fiókot. Az ide vezető folyamatok már tavaly beindultak, amelyek közül a legjelentősebb az előbb is említett, Google fiók létrehozásával kapcsolatos szabályok megváltoztatása volt. Ezt megelőzte a saját név használatára vonatkozó szabály eltörlése, vagy az, hogy a bejelentkezésre szolgáló G+ gombokat felváltották a normál Google fiókos bejelentkezési lehetőségek.

A Google+ tehát megkezdte a leválás utolsó szakaszát is, és a jövőben várhatóan egyre kevesebb helyen és alkalommal lesz szükség a G+ profil használatára. A közösségi platform ennek ellenére továbbra is élni fog, de már nem azzal a szándékkal, amivel annak idején a Google létrehozta. A szolgáltatással kapcsolatban hozott eddigi, erőszakos döntések után egy alapvetően más jellegű hozzáállás figyelhető meg a Google részéről, ami végső soron akár a platform reaktiválódását is eredményezheti.

Piaci hírek

Jövőre most már tényleg jöhet a Google okosórája

A keresőóriás saját gyártású órájáról évek óta tartó pletykák idén felerősödtek. A legutóbbi értesülések alapján a projekt jól halad, és akár már 2022 tavaszán debütálhat a referenciaként funkcionáló eszköz.
 
Hirdetés

Viszlát, nyolcórás munkarend!

A járvány miatti kényszerű lezárások új alapokra helyezték a munka világát is, ami már nem lesz olyan, mint azelőtt.

A cloud computing fontos ígérete, hogy pontosan tervezhetővé teszi az IT költségeit. Akkor miért nem annyi hónap végén a számla, amennyit beterveztünk?

a melléklet támogatója az Invitech

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.