Cloud & big data

Egy MI fogja elmagyarázni, hogy mit érdemes tudni a műalkotásokról

Vagy legalábbis arról, hogy hova tartoznak és mire hasonlítanak. Az új fejlesztésnek azonban sokkal fontosabb felhasználásai is lehetnek, például a deepfake hamisítványok kiszűrésében.
 
Trumpék nekilátnak a kínai szoftvercégeknek is
A napokban várható amerikai korlátozások számtalan kínai vállalkozást érinthetnek, ez azonban éppen hogy felverte a kínai technológiai cégek árfolyamát a hazai tőzsdéken.
CIO Hungary 2020: válságkezelő praktikák informatikai vezetőknek
Másfél évtizede nem volt ennyire aktuális kérdés a válságálló IT. A konferencia az építéséhez ad muníciót.
Háborús zónában találta magát a TikTok
A Trump-adminisztráció legújabb célpontja a kínai kézben lévő közösségi alkalmazás, amelynek egyik legfontosabb piaca az Egyesült Államok. Az elmúlt napokban a kitiltástól a felvásárlásig minden opció előkerült.
Akkor váltson nagyobb mobilcsomagra, ha valóban szüksége van rá
Ön is kapott már hívást a mobilszolgáltatójától a hűségszerződése lejárta után, hogy van az ön számára egy jó ajánlatuk?
Ingyenes lesz Google One biztonsági mentés, de plusz tárhely nem jár hozzá
A szolgáltatás kap új tárhelykezelő funkciót is, de csak a Google-fiókokhoz járó 15 gigás tárhellyel lehet gazdálkodni. Vagy fizetni kell.
A biztonság már nem üzemeltetési kérdés, hanem üzleti prioritás
Kellene, hogy legyen. A CB Insights jeletése szerint nagyon mennek a járvánnyal trükköző, üzleti emailekhez kapcsolódó online visszaélések, miközben a védekezés egyre drágább és bonyolultabb feladat.
Karanténban hízott a tabletpiac
Miközben az okostelefonos piac nagyon szenvedett az elmúlt hónapokban, a táblagépek valósággal hasítottak.
A Telegram is beszállt az Apple nyúzásába
A Spotify és a Rakuten után a 400 millió felhasználóval rendelkező üzenetküldő szolgáltatás működtetője is formális panaszt nyújtott be az EU-hoz, mert véleménye szerint Cupertino alkalmazásboltjának gyakorlata elfojtja a szabad versenyt és az innovációt.
Nincs változás: a startup világ továbbra is San Franciscóban bulizik
Magyarországon Budapest mellett még két város, Debrecen és Szeged került fel a világ startup-térképére.
A vírus a csúcsra repítette a Huawei okostelefonos üzletét
A kínai kereslet erősödése és a többi kulcspiac folyamatos gyengesége miatt az idei második negyedévben a Huawei volt a világ legnagyobb okostelefon-gyártója.
Már Budapesten is van olyan előadás, amit wifihálózat és mobiltelefon segítségével tettek interaktívvá.

a melléklet támogatója a TP-Link Magyarország

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.